Linnéa Pettersson och Anna Ström framför "Lars Johans" som blir klädbutik nästa år. Huset, vid Torget i Unnaryd, har en gång i tiden huserat en pensionatsrörelse. Det ska nu renoveras med varsam hand och det blir en bostadslägenhet på övervåningen.
Linnéa Pettersson och Anna Ström framför "Lars Johans" som blir klädbutik nästa år. Huset, vid Torget i Unnaryd, har en gång i tiden huserat en pensionatsrörelse. Det ska nu renoveras med varsam hand och det blir en bostadslägenhet på övervåningen. Bild: Lennart Hildingsson

Paletti väljer att satsa när det blåser motvind

Efter nio år på samma plats tänker Anna Ström och Linnéa Petersson flytta sin butik i Unnaryd till en, som de själva uttrycker det, mer ändamålsriktig lokal bara ett stenkast från den nuvarande. Huset, som kommer att inrymma butiken, ägs av Anna Ströms make Donald Ström.

ANNONS
LocationUnnaryd|
|

Duon har ända sedan begynnelsen hyrt lokalerna i Röda Längan av Svenska Kyrkan.

– Vi kände att vi ville utveckla vår butik i Unnaryd och även om lokalerna i Röda Längan har varit charmiga så har de begränsat oss, inte minst ur tillgänglighetssynpunkt. Dessutom hade Svenska Kyrkan bestämt sig för att sälja Röda Längan. Vi fick erbjudande om att köpa men vi vill inte äga våra lokaler utan såg det i stället som ett ypperligt tillfälle att söka oss vidare, säger Anna Ström.

Boningshus på Torget 10

Nu har duon hittat hittat en ny hemvist för sin butik i ett gammalt boningshus på Torget 10. Anna Ströms make köpte det 230 kvadratmeter stora huset i oktober i år. Där kommer verksamheten, till skillnad från i dag, bedrivas på ett våningsplan.

ANNONS

– Vårt bolag kommer att hyra lokalen av Donald. Vi kommer få helt andra möjligheter att exponera våra produkter. Butiken kommer vara mer lik våra andra butiker i Eksjö och Halmstad. Helt enkelt mer kundanpassad och tilltalande, säger Linnéa Petterson.

Coronapandemin har inte påverkat Paletti negativt.

– Det är snarare så att intresset för hållbara varor har ökat. Dessutom märker vi en stor efterfrågan på våra närproducerade delikatesser, säger Linnéa Petterson.

”Drakar lyfter i motvind”

Det är fortfarande oklart när flyttlasset kan gå från Röda Längan till Torget 10.

– Det är en hel del andra saker som måste hamna på plats först. Vi vill till exempel bygga om lokalen efter vårt tycke och smak och för att det ska kunna bli verklighet krävs ett beviljat bygglov, säger Anna Ström och fortsätter:

– Om allt går som vi vill kommer vi att vara på plats i den nya lokalen någon gång under sommaren 2021.

Duon tycker att det är helt rätt tid att göra satsningen under en tid som präglas av oro och osäkerhet.

– Drakar lyfter i motvind. Med den nya butiken hoppas vi kunna locka ännu fler människor att besöka Unnaryd, inte bara för att besöka vår butik utan även för att se vilken fin liten ort som vi befinner oss i, säger Anna Ström.

ANNONS

ANNONS