Filip Ramstedt ställde
Filip Ramstedt ställde Bild: Roger Larsson

Nybliven Halmstadbo satsar som allfixare

Filip Ramstedt lämnade Stockholm för Halmstad. Nyligen startade han plattformen Fixiga Filip och hjälper invånarna med diverse praktiska göromål.

ANNONS
LocationHalmstad|
|

Det var kärleken som fick honom att flytta till Halmstad vid årsskiftet.

– Tjejen bor här och jag började tröttna på att pendla. Jag sade upp mig från mitt fasta jobb på en VVS-firma i Stockholm och flyttade hit. Halmstad är en väldigt vacker stad och jag gillar lugnet och människorna här, säger Filip Ramstedt.

Han började söka jobb i Halmstad med omnejd men det skulle visa sig vara svårare än väntat att hitta en anställning.

– Till slut bestämde jag mig för att köra i gång någonting eget. Jag hade dock varken råd eller lust att starta ett aktiebolag och dessutom kan jag ingenting om det administrativa runt ett företag. Efter att ha kollat runt på nätet ett tag upptäckte jag möjligheten att kunna starta en plattform i stället och låta ett finansbolag sköta faktureringen och övrigt pappersarbete. Då bestämde jag mig för att öppna Fixiga Filip.

ANNONS

”Gillar att hugga i”

Via sin Facebooksida försöker han nu hitta kunder i Halmstad.

– Jag är utbildad VVS-tekniker, är väldigt praktiskt lagd och gillar att hugga i. Jag kan hjälpa till med alltifrån att byta porslin i badrum till att städa garage och hjälpa till med trädgårdsarbete.

Trots att han startade plattformen för bara två veckor sedan har många redan hört av sig.

– Jag har varit ute och kollat på några jobb. Förhoppningsvis kan det här bli någonting riktigt bra på sikt, säger Filip Ramstedt.

ANNONS