Maggiore popup-butik
John Wiktorsson och Vincent Lundin är personerna bakom Maggiore. Bild: ANDERS ANDERSSON

Maggiore öppnar pop up-butik i Halmstad city

Kepsföretaget Maggiore driver under fem veckor sin första popup-butik. 20-åringarna bakom företaget hoppas kunna skapa nytt liv i staden.
– Det är kul att träffa kunder och prata med dem, säger John Wiktorsson, en av ägarna.

ANNONS
|

Den tillfälliga butiken slog upp dörrarna på midsommardagen, och då började några köa redan klockan fyra på morgonen. Butiken är öppen under fem veckor och är ett sätt för de 20-åriga ägarna, John Wiktorsson och Vincent Lundin, att testa hur lönsamt det är att driva en fysisk butik. Killarna vill dessutom bidra till att det händer mer i staden.

– Stan är rätt död just nu och vi vill vara med och liva upp den, säger John Wiktorsson.

John Wiktorsson och Vincent Lundin startade företaget sommaren 2020. Killarna som är födda 2004 drev då företaget från John Wiktorssons sovrum. Sedan dess har de skaffat ett eget kontor och i mars 2023 sålde de för en miljon i månaden för första gången. Nu säljer de kepsar till kunder runt om i världen.

ANNONS

För killarna var det självklart att öppna sin första popup-butik i just Halmstad. Här har de kontroll och det är lätt att fylla på butiken. Det är de själva, tillsammans med vänner, som står i kassan.

Efter det här testet vill John Wiktorsson och Vincent Lundin öppna fler butiker, och testa i fler städer, exempelvis Göteborg. I framtiden vill de även ha permanenta butiker.

– Drömmen är att ha fysiska butiker som också är fina inuti, säger Vincent Lundin.

LÄS MER:17-åringar gör kepssuccé – vill göra Maggiore världsledande

LÄS MER:Maggiore har nått utlandet – nu satsar tonåringarna på kläder

LÄS MER:Maggiore säljer för en miljon – i månaden

ANNONS