Lars-Göran Persson blir ny ordförande i Offensiva Laholm

Förre vd:n för Laholms Sparbank, Lars-Göran Persson, tar över ordförandeklubban i Offensiva Laholm efter sin hustru Birgitta. Sedan tidigare är han även ordförande i Attraktiva Laholm.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Trots att Lars-Göran Persson varit pensionär i snart ett år har han inga planer på att dra ner på takten.

Nyligen blev det klart att han blir ny ordförande i Offensiva Laholm.

”Ligger mig varmt om hjärtat”

– Jag fick frågan och kände att jag nog skulle ha tid över till det uppdraget också. Det här med näringslivsutveckling ligger mig varmt om hjärtat. Det skapar arbetstillfällen och skatteintäkter och leder på så sätt Laholms kommun framåt i utvecklingen, säger han.

Kommer du ha nytta av de parallella uppdragen?

– Ja, man får ju båda benen på något sätt. Attraktiva är ju väldigt inriktat på handel medan Offensiva spänner över hela näringslivet i kommunen.

ANNONS

Är du inte rädd att folk ska tycka att det är lite olämpligt att du numera sitter på båda stolarna?

– Det är möjligt att det finns folk som tycker det och jag tänkte på det innan jag tackade ja. Det duggar dock inte tätt med folk som vill ställa upp. Dessutom är jag vald på ett år och om man inte tycker att jag passar för uppdraget får jag väl i så fall lämna det när året är över.

”Locka nya medlemmar”

Vad ser du som den största utmaningen i din roll som ordförande i Offensiva?

– Att locka nya medlemmar till föreningen. Det är en ambition som även den förra styrelsen hade, men då kom tyvärr pandemin emellan. Dessutom vet vi att kommunen står inför tuffa besparingar och ett av områdena som troligtvis kommer att beröras är näringslivsenheten. Där skulle vi i Offensiva gärna vilja fungera som ett bollplank till kommunen för att allt ska kunna bli så bra som möjligt.

Utöver uppdragen som styrelseordförande i Attraktiva och Offensiva är Lars-Göran Persson även ledamot i Laholms Sparbanks utvecklingsstiftelse samt har ett styrelseuppdrag i Aspero Friskolor AB.

Hinner du med alla uppdrag?

– Ja, jag får väl hojta om jag känner att jag inte hinner med men det tror jag faktiskt inte att jag kommer att behöva. Det är intressanta och stimulerande uppdrag och min fru Birgitta jobbar fortfarande så det känns bara väldigt bra, säger Lars-Göran Persson.

ANNONS

LÄS MER:Avgående bank-vd tar över taktpinnen i köpmannaförening

LÄS MER:Två ordförande som bor under samma tak

LÄS MER:Centrumhandeln i fin form – men det finns orosmoln

ANNONS