Johan Siwers, Christian Albinsson och Adam Lundberg har investerat i padelprojektet på NK:s tak.
Johan Siwers, Christian Albinsson och Adam Lundberg har investerat i padelprojektet på NK:s tak. Bild: Christian Gustafsson

Halmstadprofiler padelsatsar på NK:s tak i Stockholm

Fyra entreprenörer från Halmstad gör gemensam sak. Tillsammans med sex andra företagare ska de driva padelbanor på varuhusets NK:s tak i Stockholm.
– Det här känns riktigt stort, säger Christian Albinsson, medgrundare av reklambyrån Oh My.

ANNONS
LocationHalmstad||

Banorna håller just nu på att byggas och om allt går enligt planerna ska anläggningen öppnas i april.

Förutom Christian Albinsson är även Halmstadbördiga Erik Blomberg – vd för Eleiko, Adam Lundberg – grundare av reklambyrån Rodolfo och techinvesteraren Johan Siwers med på tåget.

– Egentligen var det en ren slump att det blev så här. Det var min gamla studiekompis Oscar Arrsjö som hörde av sig och undrade om jag var sugen på att vara med på att starta en padelanläggning med centralt läge i Stockholm. I Stockholm ligger alla padelbanor i industriområden och det kände Oscar att han ville ända på. Sporten skulle bli lite mer premium, säger Christian Albinsson.

ANNONS

Padelsatningen går under namnet NK Padel & Social och bakom bolaget finns det nystartade premiummärket inom padelmode – Ascaro, som startades av Oscar Arrsjö.

Men hur hamnade ni på NK:s tak?

– Av en ren tillfällighet fick vi veta att NK höll på att bygga padelbanor på taket och vi ringde varuhuset på vinst och förlust. De tände på idén att vi skulle gå in med kapital och driva anläggningen, säger Christian Albinsson.

Det skulle dock bli för dyrt för Christian Albinsson och Oscar Arrsjö att driva projektet på egen hand.

– Vi bestämde oss för att bjuda in andra investerare och många av dessa var våra egna kompisar.

Techmiljadären Henrik Persson Ekdahl och Aviciis förra manager Ash Pournouri är några av de andra tunga investerarna som är med och backar projektet.

Eleiko står för fitnessdelen

Halmstadsföretaget Eleiko står bakom fitnessdelen på NK-taket.

– Det är verkligen spännande för Eleiko att vara del av den här satsningen. Vårt fokus ligger på att skapa en fantastisk plats för uteträning högst upp på NK:s tak med utsikt över vackra Stockholm, säger Eleikos vd Erik Blomberg.

Christian Albinsson blev själv biten av den nya popsporten för några år sedan.

– Det kan låta som en kliché att en konsultkille som närmar sig 40 år blir kär i padel men så var det verkligen. Jag måste dock erkänna att jag spelar hellre än bra.

ANNONS

ANNONS