Glasmästeriet satsade på smittskydd – nu prisas de

Berlings glasmästeri har fullt upp i pandemin. Satsningen på smittskydd har gett Halmstadföretaget en skjuts – och nu även resulterat i ett pris.

ANNONS
|

Hos tandläkarmottagningar, i skolor, på sjukhus och i butiker. Berlings glas har ordnat smittskyddande glas- och plastskärmar åt många olika verksamheter det senaste året.

– Normalt jobbar vi i Halmstad med omnejd men när det gäller smittskydd har vi haft uppdrag över hela Halland, berättar vd:n Mia Berling som är fjärde generationen att driva företaget.

”Snabba på bollen”

När pandemin bröt ut i fjol var de tidiga med att möta efterfrågan på skärmar som kunde skydda personal i olika verksamheter mot smitta, berättar hon.

– Där får jag hylla min anställda som var snabba på att ställa om. Glasmästarna Stefan Arpman och Ronny Lundell var direkt på bollen, berättar Mia Berling.

ANNONS

För arbetet under det gångna året belönas företaget nu med en utmärkelse. Nyligen tilldelades Berlings glasmästeri årets hållbarhetspris av Länsförsäkringar i Halland.

– Det var oväntat och väldigt roligt. Jag visste inte att de hade koll på oss, berättar Mia Berling.

Men det är inte bara smittskydden som gör att Berlings glasmästeri gynnas av pandemin. Många vill fixa i hemmet, vilket har gett mer jobb åt företaget.

– I stället för att lägga pengar på semestern är det många som väljer att renovera. Man kanske bygger det där glasräcket eller byter ut till isolerglas som man tänkt på länge.

2017 delades bolaget upp i två; Berlings Glasmästeri samt Berlings glas och fasad som är inriktade mot entreprenad.

– Vi såg att vi jobbade med så pass olika saker. Det var svårt att förena de två i samma bolag.

Omsättning ökade med 2 miljoner

Sedan dess har glasmästeriets personalstyrka ökat från fem till nio anställda. Två av nytillskotten har tillkommit det senaste året.

2019 omsatte Berlings glasmästeri 10 miljoner kronor och i fjol landade siffran på 12 miljoner kronor.

Mia Berling känner tillförsikt inför framtiden.

– Vi ser ljust på 2021 och siktar på att fortsätta växa.

ANNONS

När det gäller smittskydd kan de vara här för att stanna, tror hon.

– Jag tror att folk kommer vilja ha det mer permanent. De flesta som vi har satt upp är i plast och det blir ju repigt efter ett tag. Jag ser en möjlig framtid för oss att gå över till glas, säger Mia Berling.

Fakta: Årets Hållbarhetspris

Nyligen tillkännagavs att Länsförsäkringar Halland tilldelar Berlings glasmästeri årets hållbarhetspris.

Motiveringen lyder: ”Företaget har under året på ett konkret och handlingskraftigt vis varit en aktiv part i att anpassa samhället till rådande restriktioner och bidragit till en minskad smittspridning i hela länet.”

LÄS MER:Från rosa bubblor till rosa moln för Årets företagare

LÄS MER:Renoveringsboom under pandemin

ANNONS