Frida Wittzell satsar helhjärtat på fransar, bryn och vaxning

Att förlänga ögonfransar, tråda ögonbrynen och vaxa bort oönskad kroppsbehåring är en trend som ökar. Det menar Frida Wittzell som har startat en ny skönhetssalong inom området.

ANNONS
LocationTorup||

26-åriga Frida Wittzell drömmer om att kunna ägna sig på heltid åt sin nystartade verksamhet. Hennes företag, som heter Fridas fransar och skönhet, hyr in sig i en del av Emilie Calais frisörsalong i Torup.

LÄS MER:Hårkonstnären Emilie Calais tar över ortens frisörsalong

– Kunderna är väldigt blandade, allt från stamkunder som kommer regelbundet till kunder som vill ha en behandling innan sommaren.

Trådning av ögonbryn, ögonfransförlängning och sockervaxning för att ta bort oönskad kroppsbehåring är trender som ökar, berättar Frida.

Sociala medier sätter trender

– Det är nog sociala medier som påverkar, att kändisar gör browlift och lashlift. Lashlift är nog det mest populära just nu. Det innebär att man böjer upp de egna fransarna och permanentar dem.

ANNONS

Frida vill försöka bredda sitt utbud allt eftersom hon går nya utbildningar inom varje område, de flesta hos skönhetsskolan Look by Linn i Halmstad. I grunden har hon också en hälsopedagogutbildning från Högskolan i Halmstad.

– Det är viktigt att välja rätt utbildningar och kunden har också ett eget ansvar att kolla upp salongen de går till. Detta är ingen kontrollerad bransch.

Just nu jobbar Frida deltid med sitt skönhetsföretag och deltid som fritidsledare på Torups skola. Hon kommer ursprungligen från Byås, men bor numera i Nissaryd tillsammans med sin sambo Andreas och katten Sixten.

Vill ägna sig åt salongen på heltid

– Målet är att kunna jobba heltid med min salong, men det tar tid att bygga upp ett kundnät. Det känns bra att jobba ihop med Emilie (Calais) för hon är så driven och passionerad. Vi har jobbat på samma salong tidigare och känner varandra.

Vid sidan av Emilie Calais och Frida Wittzell arbetar även Michaela Johansson i Torupssalongen och teamet har förstärkts tillfälligt med en tredjeårselev från Drottning Blankas gymnasium.

– Sedan jag startade salongen har det fullkomligt exploderat. Jag hade inte räknat med den anstormningen av folk, med tanke på corona och med tanke på att jag är relativt ny på orten, säger Emilie Calais.

ANNONS

I oktober planerar hon och kollegorna att anordna en gör om mig-kväll med temat girlpower på salongen.

ANNONS