Familjärt Halmstadföretag letar ny ägare

Företag kommer och går men vissa blir kvar betydligt längre än andra. Beta Miljö är ett tydligt exempel på det senare men när pensionen nu närmar sig för huvudpersonerna är framtiden oviss.
– Det skulle vara väldigt tråkigt att bara lägga ner det, låsa dörren och gå hem, säger ägaren Christel Gustavsson.

ANNONS
|

36 år. Så länge har Halmstadföretaget Beta Miljö hjälpt så väl privatpersoner som företag med inredning. Men nu börjar Christel Gustavsson se slutet för hennes och familjens, även maken Stefan och sonen Simon arbetar på Beta Miljö, tid i företaget.

– Jag är 68 år nu och min man är 72. Vi har planerat för det här ett tag och jag tänker att om det kommer någon som är intresserad så kanske de vill att man går vid sidan av under något år. Det är en process att köpa ett bolag, det är inget som görs över en dag, säger Christel som berättar att det inte blivit särskilt mycket sammanhängande semester eller ledighet genom åren.

ANNONS

– Jag är inte trött på jobbet utan jag är trött på omfattningen. Man blir lite segare för varje år, säger hon.

Familjeföretag

På 36 år hinner det hända mycket, både för företaget och för familjen Gustavsson. Från att ha startat upp företaget tillsammans med en väninna dröjde det inte länge innan även makarna lade ner tid och kraft i företaget.

– Vi åkte och hämtade våra män när de jobbat klart och så åkte vi ut och jobbade med montering, säger Christel.

– Det var mest kvällar och helger men sedan började jag jobba här på en halvtidstjänst, säger Stefan.

Där blev han kvar och i mitten av 1990-talet blev Christel ensam ägare till bolaget. I början av 2000-talet förstärktes familjekänslan än mer när sonen Simon började arbeta för företaget. Även Mona Kovac, som anställdes i början av 1990-talet, har blivit som en del av familjen.

Arbetssättet har förändrats

Även om personalstyrkan varit den samma så har arbetssättet förändrats. Från att ha varit i butiken och tagit emot kunder arbetar Christel själv mest med projekt som gör att hon befinner sig mer ute på byggarbetsplatserna.

– Det här med inredning har utvidgats och numer är man med i byggprocessen och väljer ut detaljer även kring det, förklarar Christel och berättar att butiken numera är mer som ett show-room.

ANNONS

Projekten har inte bara varit inom Sveriges gränser utan företaget har haft inredningsprojekt i både Tyskland och Spanien.

”Behövs ett brinnande intresse”

Om Christel själv får önska så ser hon gärna att det blir ett par eller ett team med olika kompetenser som köper upp bolaget.

– Någon kanske är duktig på datorer och någon på inredning. Man behöver ha ett brinnande intresse och vara säker på att man verkligen vill det här, säger hon och fortsätter:

– Blir det rätt person kommer jag lämna över det med glädje.

Vad hon ska göra med den lediga tiden efter att bolaget sålts råder det ingen tvekan om.

– Först och främst så ska jag ta en riktigt lång semester och spela väldigt mycket golf. Det ska bli skönt att inte vara så uppbunden.

ANNONS