Eva-Christin Mandegård vågade starta eget under pandemin

Coronakrisen har gjort livet tufft för många företagare. Ändå var 2020 året då Torupsbon och civilekonomen Eva-Christin Mandegård tog steget och startade egen firma. Men det fanns några faktorer som gjorde beslutet enklare.

ANNONS
LocationTorup|
|

Att arbeta med ekonomi är inget nytt för Eva-Christin Mandegård. Kanske var det därför det kändes tryggt att starta upp den egna redovisningsbyrån ECM Ekonomikonsult hemma i villan i Torup. Härifrån kan hon hjälpa mindre företag med årsredovisningar, deklarationer och bokslut.

LÄS MER:”Vi behöver fler unga och fler kvinnliga företagare”

– Det är så roligt att arbeta med ekonomi. Jag tycker om att hjälpa människor att få ordning och reda på sitt företags ekonomiarbete och att de får en förståelse för hur deras verksamhet ser ut ekonomiskt, berättar Eva-Christin, som har över 25 års erfarenhet av ekonomiarbete.

Starta eget-träffar blev inställda

Trots den rådande coronakrisen tycker hon att det har gått bra att starta sin enskilda firma och hon har redan en del jobb på gång. Men visst märker hon att företagsstarten påverkats av den fysiska distanseringen i samhället.

ANNONS

– Kommunens starta eget-träffar är inställda och att få kontakt med nya människor blir svårare. I dessa tider finns det inga naturliga träffpunkter där man kan träffa potentiella kunder. I stället får jag hjälp av vänner att synas. Det är jag så tacksam över.

Jag får försöka nå ut på andra sätt och det tar mer tålamod. I dag sker många möten digitalt.

Med ganska enkla medel kan Eva-Christin coronaanpassa sin verksamhet.

– Jag får försöka nå ut på andra sätt och det tar mer tålamod. I dag sker många möten digitalt. Jag kan dela mitt redovisningsprogram med mina kunder och de kan skanna in bokföringsunderlag via kameran i mobilen. Vi kan vara inne i programmet samtidigt och jag kan förklara hur det ser ut i deras verksamhet.

Beslutet att ge sig in i egenföretagande blev enklare att ta för Eva-Christin eftersom hon har en fast tjänst som ekonomiansvarig på ELJ-bordet AB i Hyltebruk. Eftersom tjänsten är på 80 procent har hon tänkt att driva företaget vid sidan av och även ha det som ett extraknäck när hon blir pensionär längre fram i tiden.

LÄS MER OM FÖRETAGANDE:

ANNONS