Erfaren entreprenör med känsla för stil

Ivo Skibola har många strängar på sin lyra. Den röda tråden under karriären har dock varit hans passion för färg, form och funktion. Under många år hade Halmstadentreprenören hela världen som sin arbetsplats med namnkunniga beställare som Cartier och Bang Olufsen.

ANNONS
LocationHalmstad||

Skillnaden mellan inne- och utemiljön raderas ut av 95 kvadratmeter stora glaspartier. Golven i den 400 kvadratmeter stora villan i Frösakull är tillverkade av massiv ek och indisk sandsten – rustika och jordnära material.

– Det är egentligen en gammal pojkdröm som jag valde att förverkliga för sju år sedan. Nu känns dock huset lite väl stort för mig och min hustru och jag har börjat fundera på att bygga ett nytt och mindre hus. Vi utnyttjar nog bara runt 150 kvadratmeter här, säger Ivo Skibola.

Färg, form och funktion

Han är utbildad tekniker men fick tidigt ett stort intresse för färg, form och funktion.

ANNONS

1997 bildade Ivo Skibola ett bolag tillsammans med en kollega. Inriktningen var retail och design.

– När vi startade bolaget hade vi inga stora ambitioner utan hade mest tänkt att arbeta lite mer småskaligt. Företaget växte dock lite snabbare än vad vi hade väntat oss och plötsligt var vi ute på den globala marknaden med kontor i Halland, Köpenhamn, Chengsen (Kina) och Hongkong.

Snart hade bolaget inredningsavtal med en rad kända aktörer inom skor,-sport,- fashion och lyxsegmentet.

– Vi byggde bland annat butiker åt Peak Performance, Cartier, Hermés och Bang Olufsen på olika håll i världen. Vi deltog i många möten där vi tillsammans med kunden utvecklade ett koncept som skulle implementeras i kundens egenägda eller franschisedrivna butiker. Vad som var väldigt viktigt för dessa stora aktörer var att butikerna skulle byggas på plats för att själva lokalen skulle stämma överens med den konceptutvecklade inredningen. Vårt bolag utvecklade bygghandelsritningar som de lokala entreprenörerna byggde utifrån. Därefter kontrollerade vi att allt gick rätt till. Under åren blev det många flygresor till bland annat USA och Dubai.

Till slut tröttnade dock Ivo Skibola på det kringflackande livet, sålde bolaget och satsade i stället kapitalet som han fick loss vid försäljningen på Wictor Family Office, ett kapitalförvaltningsbolag som han bildade tillsammans med Sara Viktorsson och Anders Johansson 2011.

ANNONS

– Vi märkte snart att många av våra kunder ville satsa på onoterade aktier och i det fallet är det främst fastighetsdelen som ger bra avkastning. Men för att detta ska vara möjligt måste man köpa aktier i externa fastighetsportföljer. Det var då som vi bestämde oss för att bilda ett eget fastighetsbolag i form av systerbolaget Wictor Property som såg dagens ljus 2016.

Ser ljust på framtiden

I dag har Wictor Property en egen fastighetsportfölj – Wictor Real Estate Dividend.

– Utifrån den portföljen köper vi bland annat byggrätter, ritar våra projekt, ser till att projekten blir verklighet och säljer därefter projekten som förhoppningsvis ger en god avkastning till våra investerare. Tack vare vår modell slipper våra kunder att gå via mellanhänder och fastighetsfonder för att kunna investera i fastigheter.

Wictor Property står bland annat bakom Brudtärnan i Halmstad och planerade Solsidan i Mellbystrand.

Och Ivo Skibola ser ljust på framtiden även om det finns en utmaning.

– Eftersom vi har valt att rikta in oss på Västkusten får vi brottas med svårigheten att hitta mark i havsnära områden med närhet till flygplats och andra kommunikationsmedel. När det gäller bolagets utveckling i övrigt är jag väldigt positiv. Coronapandemin har gjort att allt fler människor har insett fördelarna i att investera i ett drömboende på hemmaplan i stället för på spanska solkusten. Jag tror att det är en trend som kommer att hålla i sig och gynna oss även i framtiden.

ANNONS
ANNONS