Eleiko och Scandic Hallandia fick ta emot kommunens pris

Årets entreprenör i Halmstad är Erik Blomberg, vd på Eleiko. Företagaren prisades under en livesändning där även Scandic Hallandia tilldelades pris för tillgänglighet och bemötande.

ANNONS
|

Halmstads kommun står bakom båda utmärkelserna som delades ut under ett digital event på onsdagsmorgonen.

Årets entreprenör

Tre kandidater, alla nominerade av Halmstadborna, gjorde upp om priset årets entreprenör. Vinnare blev Erik Blomberg, vd för Eleiko group AB som tillverkar träningsutrustning.

– Det känns kul att kommunen ser vad vi gör och att det är uppskattat. Vi vill vara en aktör i Halmstad som uppfattas positivt och att det syns att vi bidrar till sysselsättning och Halmstads profil som företagarstad, både i Sverige och internationellt. Vi jobbar för att sätta Halmstad på kartan ute i världen, säger Erik Blomberg.

ANNONS

Priset årets entreprenör delas ut årligen till en eller flera personer. Vinnaren ska enligt kommunen vara ”entreprenöriell, nyskapande, visionär och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.”

En orsak till att han fått priset tror Erik Blomberg är företagets arbete under det gångna året.

Likt många andra påverkades Eleiko när pandemin slog till, men genom att snabbt anpassa sig har de kunnat fortsätta sin tillväxtresa.

– Vi har jobbat mycket med att ställa om och hitta nya säljkanaler och en ny marknad. Kommersiella gym har förstås haft det tuffare, vilket är en viktig marknad för oss. Men vi har öppnat upp en kanal mot konsument som vi sålt mycket genom.

Prisades för tillgänglighet

Scandic Hallandia fick ta emot kommunens pris för tillgänglighet och bemötande, som delas ut till ett företag med särskilt god tillgänglighet för alla kunder.

– Finare utmärkelse kan man nog inte få med tanke på det vi jobbar med. Vi är till för alla och det är fantastiskt kul att det uppmärksammas att vi sköter det bra, säger hotellchefen Michelle Berntsson.

Thomas Hansen, hotelldirektör, och Michelle Berntsson, hotellchef, tog emot Scandic Hallandias tillgänglighets- och bemötandepris.
Thomas Hansen, hotelldirektör, och Michelle Berntsson, hotellchef, tog emot Scandic Hallandias tillgänglighets- och bemötandepris. Bild: Halmstads kommun

Vinnaren, som också valts ut från kandidater som Halmstadborna nominerat, har bedömts efter antal parametrar. Exempelvis bemötande av kunder, framkomlighet, buller, hänsyn till allergiker och respekt för etniska grupper.

ANNONS

Michelle Berntsson berättar att Scandic som kedja lägger mycket fokus på tillgänglighetsfrågor.

– För oss handlar service inte bara om att vara trevlig mot alla utan också att tillgodose allas behov, säger Michelle Berntsson, som vill ge en eloge till sin personal.

– Det är medarbetarna vi ska tacka. Det är de som gör jobbet. I en pandemi som vi är i nu ger det här oss en jättestor motivation att fortsätta göra det vi gör.

Fakta: Juryns motiveringar

Tillgänglighets- och bemötandepriset

”Genom ett arbete som sträcker sig utanför det förväntade tar företaget sitt bemötande och tillgänglighetsfokus till en ny nivå. Scandic Hallandia väljer att möta sina gäster med öppenhet och nyfikenhet, vilket gör att de vinner både förtroende och möjliggör individanpassade lösningar som verkligen får alla att känna sig som hemma. Företaget har tillgänglighets- och bemötandeperspektiv i allt de gör.”

Årets entreprenör

”Eleiko är ett familjeägt företag som sedan 1957 aldrig har vikt från sitt uppdrag att tillverka världens finaste styrkeprodukter. Med Erik Blomberg i ledningen drivs utvecklingen inom bolaget av ett oförtröttligt engagemang för ständig innovation, kvalitet och hantverksskicklighet – allt för att utveckla styrketräningens framtid. Vi slutar inte att slås av det fina entreprenörskap som gör att företaget beträder ny mark och även tar nya marknadsandelar. Dessutom är Eleiko en otroligt fin ambassadör för Halmstad över hela världen.”

De andra två företagen som konkurrerade om priset var Paulino Martinez Guzman, MPG Entreprenad AB, och Denny Sacipovic, Våning 18 AB.

Källa: Halmstads kommun

ANNONS