Dubbelt tillskott av mobilbutiker på Hallarna

Hallarna kommer ta emot flera nya butiker under hösten. Näst på tur är elektronikbutiken Euronics med inriktning på mobiltelefoner.

ANNONS
LocationHallarna||

Under hösten kommer en ny elektronikbutik slå upp portarna på Hallarna. Butiken ingår i den frivilliga fackhandlarkedjan Euronics men är en självständig butik som kommer ha fokus på mobiltelefoner, abonnemang och mobiltillbehör.

– Det är alltid kul och spännande när någon ny till komma till oss. Det är jättekul och Euronics är en bra kedja som passar in i vår mix, säger Niklas Santesson som är centrumchef på Hallarna.

Bakom butiken står Jamal Eid som idag redan är delägare i en Euronics-butik i Ullared.

– Vi har varit och kollat och tycker att Hallarna är det perfekta läget mellan oss i Ullared och kedjans butiker i Skåne, säger han.

ANNONS

Den nya butiken kommer finnas i en lokal som tidigare varit en pop up-yta, mellan Kjell & Company och Pizza Hut. Förhoppningen är att öppna den 20 oktober.

Flera mobilbutiker på Hallarna

Hallandsposten har tidigare berättat att Telia kommer öppna en butik i Hallarna under hösten och idag finns redan tre butiker inriktade på mobiltelefoner och abonnemang. Trots det är varken Jamal Eid eller centrumchef Niklas Santesson oroliga över att marknaden skulle vara mättad.

– Absolut inte, Euronics jobbar med alla operatörer och även TV och bredband. Det finns ingen annan som erbjuder allt och där man är helt oberoende, säger Jamal Eid.

– Erfarenhetsmässigt från köpcentrum med kluster av butiker så vet man att det gynnar alla, det har en positiv effekt och drar upp varandras försäljning, säger Niklas Santesson.

LÄS MER:Telia öppnar på Hallarna

Stabilt i elektronikbranschen

Under en period var det flera elektronikkedjor som gick i konkurs. Nu är elektronikbranschen mer stabil enligt Klas Elm som är VD för branschorganisation ElektronikBranschen.

– Det är en bransch som har stor konkurrens, det är en stor prispress men det finns också ett stort intresse från konsumenterna. Det är en tuff bransch men det är ingen brist på efterfrågan, säger han.

Är det rätt tid för en elektronikkedja att utöka?

– Det vågar jag inte uttala mig om. Det finns en stor efterfrågan på produkterna och det ser vi ingen minskning av. Under 2020 har vi sett ökningstal som vi inte sett på länge.

ANNONS

Tre butiker öppnar i höst

Utöver de två nya mobilbutikerna som öppnar i höst kommer Hallarna få ytterligare ett tillskott berättar Niklas Santesson hemlighetsfullt.

– En aktör ska öppna upp i Søstrene Grenes lokal som tyvärr lämnat. En ny flyttar in men jag kan inte berätta mer än så, säger han.

ANNONS