Cheferna sa upp sig – satsade allt på gemensamma drömmen

Lars Borslöv och Lilith Rosén valde att lämna sina välbetalda chefsjobb för att starta eget tillsammans. Och det är ett beslut som de inte ångrat en sekund.
– Oavsett hur det går så har det varit värt det, säger Lars.

ANNONS
|

I början på juni slog Sjöalléns hälsa upp dörrarna till den nyrenoverade lokalen i centrala Varberg. Här huserar diplomerade massören Lars Borslöv och örtterapeuten tillika själscoachen Lilith Rosén.

– Tillsammans med kunden går jag igenom hur han eller hon mår, och så kan jag ge råd utifrån det. Oftast är det många samverkande delar som påverkar den fysiska och psykiska hälsan, säger Lilith.

I ett drygt decennium har hon jobbat som sektionschef på Skatteverket i Halmstad, men i januari i år sade hon upp sig. Ungefär en månad senare lämnade även äkta maken Lars, då ekonomichef på ett större bolag i Göteborg, in sin avskedsansökan.

ANNONS

– Jag hade inte riktigt bestämt mig för när jag skulle gå, men en dag i februari kände jag bara att ”nu är det dags”, berättar han.

– Jag kände att jag hade varit chef alldeles för länge. Inte så att jag inte trivdes, det gjorde jag verkligen, men jag var sällan helt ledig.

Numer ägnar han dagarna åt att knåda ömma kroppar. Specialiteten är klassisk svensk massage och så kallad regndroppsmassage.

– Det är en teknik som växte fram på 80-talet i USA, där man använder sig av eteriska oljor som driver ut kemikalier och gifter ur kroppen, säger Lars.

”Vi släppte hela sargen”

Tanken på att starta eget tillsammans hade paret haft ett tag, och under pandemin började planerna ta form på allvar. Det var dags för något nytt, men att begära tjänstledigt och känna sig för fanns inte på kartan.

– Nej nej, absolut inte. Vi släppte hela sargen, konstaterar Lars, och fortsätter:

– Det finns en viss åldersskillnad mellan oss, och skulle vi göra något ihop så kunde vi inte vänta längre. Vi ville båda göra något helt annat.

Lilith nickar instämmande.

– Om det inte skulle fungera, ja då får man väl söka jobb på nytt. Jag trivdes jättebra med både arbetsuppgifter och kollegor, det var inte därför jag längtade bort. Men jag kände att om jag inte gör något nu, ja då blir jag kanske kvar här till pensionen. Jag vill inte ångra mig senare i livet.

ANNONS

Beslutet att ta klivet ut i det okända och lämna tryggheten bakom sig, det har de inte ångrat.

– Vi sa det häromdagen, att vi inte har tvivlat en sekund. Att få göra det här tillsammans har varit en fantastisk upplevelse. Oavsett hur det går så har det varit värt det, säger Lars.

Har lagt undan pengar

Omgivningens reaktioner har varit översvallande positiva, berättar de nyblivna företagarna.

– ”Modigt” – det är nog den vanligaste kommentaren, säger Lilith Rosén.

– Det är nog många som drömmer om att förverkliga någon idé de har, men som kanske inte riktigt vågat ta steget.

Innan de själva tog klivet ut i det okända har Lars och Lilith dock lagt en ekonomisk grund för sin satsning. De förväntar sig inte och är inte beroende av snabb avkastning, berättar de.

– Vi har planerat för att kunna göra något sånt här utan att ha stressen att vi måste ha massor av kunder på en gång. Vi vet att det är en lång startsträcka, säger Lars.

– Om jag ska ge något råd till andra som vill satsa på sin dröm, så är det nog att tänka igenom saker och ting noggrant. Gör inget förhastat, men våga ge dig själv chansen.

ANNONS
ANNONS