Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessika Nilsson.

Viktig kugge i bakgrunden på profilstark mäklarbyrå

Bostad & Co är en profilstark byrå och något av en komet i sin bransch. Med mindre än två år på nacken har företaget seglat upp på andra plats bland fastighetsmäklarna i Halmstad. I bakgrunden av företagets tre långbenta frontfigurer finns en strateg och skicklig näringslivsprofil vars erfarenheter inom kommunikation- och marknadsföring blivit en väsentlig pusselbit i det affärsmässiga lagbygget. Hennes namn är Jessika Nilsson, 42, och hon är praktiskt taget uppvuxen i mäklarbranschen och den starkast bidragande anledningen till att Bostad & Co i fjol utsågs till årets Marknadsförare i residensstaden.

Jessika Nilsson är kringl… f’låt pinglan från Södertälje som hittade sin stora kärlek i en tvåmetersman och fastighetsmäklare från Halmstad vid namn Andreas Nilsson.

– ”Ante” och jag utbildade oss samtidigt och när han ville bosätta sig i sin hemstad tvekade jag aldrig att följa med. Jag älskar att bo vid havet och kan inte tänka mig att bo någon annanstans än här, åtminstone inte i Sverige, förklarar Jessika.

Att hon själv skulle utbilda sig till fastighetsmäklare var ingen högoddsare eftersom hennes pappa, Dick Gustafson, varsamt men medvetet slussade in henne i den bransch där han själv är en pensionerad, men fortfarande välkänd, profil i Mälardalen.

– Jag trivs med jobbet i bostads- och fastighetsbranschen, som omfattar så många olika verksamhetsområden. Min roll på Bostad & Co är att sköta kommunikation- och marknadsföring, att bygga och förstärka bolagets varumärke, speciellt inom sociala medier, där vi är väldigt starka. För mig är det här rena drömjobbet, att leda administrationen och profilera våra namnstarka och lokalt sett välkända mäklare, säger hon.

Jessika är verbal och energisk och van att hålla många bollar i luften samtidigt. Hon skriver mångpublicerade noveller, är konstnärligt lagd med penslar och färger och är allmänt kreativ även med kamera och dator.

– Vi har ganska nyligen flyttat från Steninge till en villa i Stenhuggeriet där jag försett oss med ett litet hobbyrum där jag ger mig själv utrymme för konstnärligt skapande.

Hon beskriver sig själv som något av en ”upplevelseknarkare”, som gärna vill hitta på och prova nya saker, stora som små.

– Jag är en flexibel person som nog är ganska svår att kartlägga. När jag löptränar springer jag sällan samma runda två gånger i rad och vägvalen till och från jobbet styrs oftast av ingivelse. Rutiner är inget för mig, då blir jag bara otålig och uttråkad…

Hon har onekligen hunnit med en hel del genom åren.

Bland tidigare jobbuppdrag på halländsk mark kan nämnas annonsförsäljning åt SF Media, tema- och eventkoordinator på Hotel Tylösand samt privatrådgivare åt Swedbank, i nämnd ordning.

– En period efter att vi blivit föräldrar, jobbade jag som lärarvikarie, vilket jag varvade med att sälja bostadsrätter åt Skanska och samtidigt vara copywriter inom mäkleriet. Tre jobb på en och samma gång gav stimulerande variation, men jag ville ”vara vuxen” och ha ett ”riktigt” arbete, konstaterar hon.

Att sälja bioreklam åt SF gav henne en god inblick i försäljningskonsten och marknadsföring i allmänhet. Hon arbetade hårt för att förstå dåvarande kunders planer och strategier för att nå ut till sina konsumenter, och belönades med titeln årets rookie eftersom hon sålde bäst av alla nykomlingar. Nämnda erfarenheter kunde hon med fördel dra nytta av när Bostad & Co startades vintern 2014. Genom en noggrant planerad kampanj, målmedveten och långsiktig strategi, fick den lilla och oberoende fastighetsbyrån ett positivt välkomnande och en entré som inte gick spårlöst förbi.

– Arbetet med lanseringen var en tuff men också en mycket inspirerande utmaning och satsningen på marknadsföring fortsätter i oförminskad takt. Det gäller hela tiden att finna nya vägar för att utveckla bolaget. Det handlar om att nätverka, skapa nya kundrelationer och vårda de befintliga. Företagets värderingar är grundläggande och avgörande för hela verksamheten. Vi är profilstarka, glada och stolta över att kunna stå på egna ben utan att behöva ha ledband eller styras av kedjor och organisationer.

Bostad & Co – med tre delägare – har på kort tid blivit en stor aktör på en liten arena med upptagningsområde i Halmstad med omnejd.