Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy Svensson brinner för fiske. Nu har han planer på att bedriva fiske i de befintliga dammarna inne i hjorthägnet.  Bild: Privat.
Tommy Svensson brinner för fiske. Nu har han planer på att bedriva fiske i de befintliga dammarna inne i hjorthägnet. Bild: Privat.

Ulvereds hjorthägn i ny regi

Ulvereds hjorthägn har fått en ny ägare. Det blir Tommy Svensson som kommer att driva anläggningen vidare i samma anda som tidigare. Samtidigt tänker han även att satsa på fiske.

– Affären blev klar för ett tag sedan och jag är väldigt nöjd. Ulvereds hjorthägn har funnits i över 30 år och det är en ära att få driva anläggningen vidare in i framtiden, säger Tommy Svensson.

Han är en erfaren entreprenör. Han driver sedan tidigare Camp Mayfly, som innefattar fyra fiskecamper i Norrefors, Bondemölla, Ekdala Ström och Kosta samt tre fiskodlingar i Bergfors, Norrefors och Bondemölla.

Nu kan Tommy Svensson lägga till Ulvereds hjorthägn på sin karta.

– Min avsikt med Ulvereds hjorthägn är att kombinera den fina maten med lite fiske. Jag har därför ansökt om att få bygga tio stugor på området och bygga ställplatser för husbilar och husvagnar. Själva fisket kommer inledningsvis att bedrivas i de befintliga dammarna men vi har även planer på att ha strömmande vatten i framtiden.

I övrigt har han inga planer på att ändra på ett vinnande koncept.

– Gästerna kommer definitivt att känna igen sig. Jag kommer att förvalta Elisabets och Birgers arv efter bästa förmåga, säger han.

Den 3 juni tar Elisabet och Birger Ekdal farväl av sitt livsverk. Bild: Erika Svensson
Den 3 juni tar Elisabet och Birger Ekdal farväl av sitt livsverk. Bild: Erika Svensson

Elisabet och Birger Ekdahl är nöjda med försäljningen.

– Tommy är precis den köpare som vi letade efter. Han är en entreprenör som har många järn i elden. Han har många bra tankar om hur anläggningen kan utvecklas i framtiden samtidigt som han tänker bevara kärnan i verksamheten, säger Elisabet.

Känns det vemodigt att lämna ert livsverk efter drygt 30 år?

– Nej, faktiskt inte. Vi har utvecklat anläggningen så mycket vi har kunnat och nu är det dags för nya krafter att ta över. Vi tror inte minst jättemycket på hans idé att bygga fler boenden på området och att erbjuda fler upplevelser. Det är ett sätt att få fler människor att stanna en längre tid.

Hur planerar ni att fördriva tiden som pensionärer?

– Det blir absolut inga problem. Vi har fyra barnbarn och ett femte är på väg. Dessutom får vi tid över att förkovra oss i andra saker. Jag har till exempel planer på att börja läsa spanska. Det allra bästa med att vara pensionär är att vi inte längre behöver ha några tider att passa. Nu ser vi fram mot vår första hela lediga sommar sedan vi startade anläggningen i början av 90-talet. Den ska vi försöka ta tillvara på, säger Elisabet Ekdahl.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här