Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Butiken har upphört" står det på dörrarna till MQ i city. Bild: Emelie Nordh

Trots räddningen – MQ stänger en av sina butiker i Halmstad

Konkursdrabbade MQ lever vidare med ny storägare men stänger samtidigt flera av sina fysiska butiker. Bland annat försvinner den på Storgatan i Halmstad. Butiken på Hallarna kommer dock att finnas kvar.

I förra veckan stod det klart att MQ räddas av finansmannen Mats Qviberg som gått in som ny huvudägare. Men trots att bolaget återuppstått ryker alltså en del av butikerna.

"Det stämmer att förvärvet av MQ MarQet har genomförts och bolaget därmed kommer att fortsätta. Skillnaden är att det nya bolaget kommer att ha ökat fokus på e-handel och med ett reducerat antal butiker," skriver Marie Sandahl, chief business control på MQ Retail AB, i ett mejl till Hallandsposten.

En av butikerna som försvinner är den som ligger på Storgatan i Halmstad.

"Butiken i city kommer att läggas ner och beslutet om nedläggningen av citybutiken är kopplat till att vi har beslutat oss för att reducera antalet butiker," skriver Marie Sandahl.

I Halmstad har MQ även en butik på Hallarna och denna kommer att finnas kvar. Samma sak gäller butikerna i Varberg och på Kungsmässan i Kungsbacka.

Beskedet att MQ ansökt om konkurs kom den 16 april i år. När affären med den nya storägaren var klar hade butikskedjan varit stängd i en vecka. I lördags kunde affärerna åter slå upp dörrarna.

De flesta butiker som läggs ned kommer att stänga igen under innevarande vecka, uppger Marie Sandahl. Butiken på Storgatan i Halmstad är redan igenbommad.

HP har sökt MQ:s butiker lokalt för en kommentar men de hänvisar till huvudkontoret.

LÄS MER: MQ lever vidare – Mats Qviberg kliver in

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här