Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Träningskompaniet bygger ut

De nuvarande lokalerna räcker inte till för Träningskompaniet på Flygaregatan. I höst utökas anläggningen med ytterligare en sal för gruppträning.
– Vi har högt tryck på våra pass, säger platschefen Ulrika Bartholdsson.

Coronapandemin hindrar inte Träningskompaniet från att växa. Verksamheten är i full färd med att bygga en ny sal för gruppträning.

– Nu kommer vi kunna öka upp med fler pass under ”prime time”, säger platschefen Ulrika Bartholdsson och syftar på 17- och 18-tiden då det är flest som brukar vilja träna.

Enligt henne är det ofta fullbokat på gymmets gruppträningspass och pandemin har inte gjort situationen bättre. För att medlemmarna ska kunna hålla avstånd har man tvingats minska antalet platser i salarna.

– Vi märker inte att det skulle vara färre som tränar på grund av corona. Vartenda pass är fullt, säger Ulrika Bartholdsson.

Den nya salen kallas multihall och byggs i en gammal lagerlokal som ligger i anslutning till Träningskompaniet. Lokalen ska ha en egen entré på utsidan och en ingång från den befintliga anläggningen.

Den kommer att ha plats för pass med cirka 20 deltagare och bland annat användas för Grit, berättar Ulrika Bartholdsson.

– Grit är en nyhet för oss. Klassen kan ha tre olika inriktningar och vi satsar på den som fokuserar på styrka. Det har vi redan tjuvstartat med, förklarar platschefen.

Träningskompaniet kör en hel del träning utomhus, berättar Ulrika Bartholdsson. Bild: Jari Välitalo
Träningskompaniet kör en hel del träning utomhus, berättar Ulrika Bartholdsson. Bild: Jari Välitalo

I dagsläget har Träningskompaniet fyra salar, den nya blir alltså den femte.

I år har en hel del gruppträning dessutom genomförts utomhus, vilket gjort att man kunnat hålla fler pass. Planen är att det ska fortsätta även framöver.

– Vi hoppas kunna köra ute även i vinter. Vi har fått hjälp med att fixa en grusyta som vi kan använda när det inte går att vara på gräset, säger Ulrika Bartholdsson.

LÄS MER: Full fart framåt i gymbranschen

LÄS MER: Här tränar de äldre coronasäkert

LÄS MER: Svetten flödade i kvällssolen på utegymmet

LÄS MER: Friskvårdspengen göder en växande gymbransch

LÄS MER: Nordic Wellness öppnar i nybygge på Shelltomten

LÄS MER: Träningsföretag etablerar nytt gym i gamla tidningshuset

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här