Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sofia Johansson, Kristoffer Eliasson och butikshunden Leo lämnar Halmstad för nya äventyr på Mallorca. Bild: Jerry Carlsson
Sofia Johansson, Kristoffer Eliasson och butikshunden Leo lämnar Halmstad för nya äventyr på Mallorca. Bild: Jerry Carlsson

Sodas ägare tar farväl av Sverige

Efter 16 år säljer Sofia Johansson och Kristoffer Eliasson sin klädbutik på Köpmansgatan. Snart drar paret mot sydligare breddgrader.

Just nu pågår utförsäljning i butiken .

– Det har inte varit ett lätt beslut. Vi har trivts mycket bra i centrum och har under åren byggt upp en trogen och stabil kundkrets. En del kunder har blivit personliga vänner. Det känns lite konstigt att lämna sitt skötebarn, säger Sofia Johansson.

Paret köpte en lägenhet på Mallorca 2017.

– Sedan dess har vi besökt paradiset en gång i månaden och vi har märkt att det har blivit allt svårare att resa tillbaka till Sverige. Nu tar vi steget och bosätter oss på Mallorca.

Kommer leva vidare

Och Sofia och Kristoffer kommer inte att gå sysslolösa på semesterön.

– Dels kommer vi att driva ett fastighetsbolag tillsammans med en kompanjon och dels kommer vi att lansera ett glasräcke som tillverkas av Halmstadföretaget Ergosafe. Vi byter alltså bransch och kastar oss ut i det okända. Det kommer att bli en kul utmaning, säger Sofia.

Soda kommer dock att leva vidare.

– Vi har sålt verksamheten till två tjejer som heter Ronja Svensson och Petronella Danielsson. De kommer att behålla namnet Soda, våra varumärken och utöka verksamheten med skönhetsbehandlingar och webbshop. Med andra ord handlar det om ett mycket modernt upplevelsekoncept och det behövs för att kunna locka nya kunder till centrum.

Sofia Johansson och Kristoffer Eliasson lämnar butiken den 19 februari.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här