Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här ska det nya hotellet i Ullared byggas. Genom en glasgång kommer det att förbindas med det nuvarande hotellet. Bild: Lena Lyxell
Här ska det nya hotellet i Ullared byggas. Genom en glasgång kommer det att förbindas med det nuvarande hotellet. Bild: Lena Lyxell

Snart byggstart för nya hotellet vid Gekås

Snart sätts skopan i marken för Gekås nya hotellbygge i Ullared. Flera år försenat på grund av överklaganden och en pandemi.

Ursprungligen var tanken att hotellbygget skulle varit igång redan 2014.

– Det är lite komiskt. Detta beslutet tog vi innan jag slutade förra gången. Men det blev en massa komplikationer hitan och ditan. Vi fick omvärdera förslaget och det var en opinion mot det stora huset. Sedan kom coronan. Nu är det väldigt befriande att få igång bygget, kommenterar vd Boris Lennerhov.

Var det aldrig tal om att skjuta på bygget med tanke på pandemin?

– Jo, i början av juni när det var färdigöverklagat och bygglovet var klart. Men då kände vi en alldeles för stor osäkerhet. Vi visste knappt om vi skulle få ha öppet. Men eftersom beläggningen på hotellet och stugorna varit fullbelagt i sommar ser vi att vi har behov av mer kapacitet.

– Det har varit lite mindre husbilar och husvagnar än vanligt i sommar och vi har tappat 25-30 procent i försäljning. Det var ungefär vad vi kalkylerat med.

Boris Lennerhov kan i slutet av månaden öppna en ny avdelning som utökar butiksytan med tio procent. Bild: Håkan Johansson
Boris Lennerhov kan i slutet av månaden öppna en ny avdelning som utökar butiksytan med tio procent. Bild: Håkan Johansson

I slutet av september är en utbyggnad av varuhuset klar som utökar butiksytan med 3000 kvadratmeter eller cirka tio procent. Det innebär att man kan släppa in ungefär 4000 kunder samtidigt under hösten. Boris Lennerhov räknar med att det kommer att dröja ett tag till innan det går att släppa in 7500 som annars är varuhusets maxkapacitet.

Det nya hotellet börjar byggas i denna månaden. Som tidningen berättat tidigare blir det sju våningar med 154 rum, restaurang och konferenslokaler. Man räknar med att det ska stå klart sommaren 2022.

Kommer hotellbygget att påverka trafiken till och från Gekås?

– Nej, trafiken måste funka och byggplatsen är inhägnad. Det kan blir störningar marginellt i någon vecka när man ska ha dit stora betongelement. Men det lägger vi under lågsäsong i februari, säger Boris Lennerhov.

LÄS MER: Grannarna lyckades inte stoppa höghushotellet

LÄS MER: Lägenheter med hotellstandard ska byggas nära Gekås entré

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här