Stefan Carlsson, vd på Sia Glass, jublar åt att företaget har slagit flera försäljningsrekord under 2020.
Stefan Carlsson, vd på Sia Glass, jublar åt att företaget har slagit flera försäljningsrekord under 2020. Bild: Håkan Johansson

Sia Glass slår rekord under coronapandemin

Sia Glass har ett fantastiskt år bakom sig. 2020 har det slagits försäljningsrekord under i stort sett varje månad.

ANNONS
|

När vd Stefan Carlsson gör bokslut konstaterar han att det är bästa året någonsin. Tillväxten ligger på cirka 15 procent.

Covid-19 har inte bromsat Sia Glass

Coronavirusets framfart med stängda restauranger och köpcentrum har inte bromsat Sia Glass framfart.

– Glassmarknaden generellt växer mycket och det beror till en del på att människor inte äter ute i samma utsträckning som tidigare. Många är mer hemma och glass är en perfekt dessert att ta till.

– Glass är enkelt att ha i frysen och är lätt att få fram. Därav köper människor mer glass.

Hur kommer det sig att ni inte påverkas när restauranger har glest med kunder?

ANNONS

– Vi säljer glass till restauranger, men det är inte vår kärnverksamhet. Vår kärnverksamhet är att sälja glass till Coop, Ica och Axfood där konsumenterna handlar glass, säger Stefan Carlsson, som ser en bunkringseffekt till följd av pandemin.

En annan förklaring till att Sia Glass säljer mer än någonsin tror han har att göra med att deras glass har en hög andel av svensk råvara.

– Konsumenter värnar om det som vi gör i Sverige, vilket vi också drar en fördel av jämfört med våra konkurrenter som kanske inte producerar allt i Sverige.

Sia Glass nyanställer

När försäljningen ökar innebär det att Sia Glass anställer fler medarbetare. I januari går fabriken över till fyrskift och behöver förstärka upp personalstyrkan med upp mot 15 personer.

– Efter nyår kommer vi att vara 145 personer anställda.

Sia Glass har inte haft några problem med anställda som smittat varandra med coronaviruset.

– Vi har haft möten hur vi ska hantera återstarten efter nyår. Fabriken stänger ner under två veckor mellan jul och nyår. Vi är lite rädda för vad som kan hända när personalen kommer tillbaka efter helgerna och kanske träffat fler bekanta än normalt.

– Det finns en stor risk för ökad smitta och det är vi lite rädda för. Så vi kommer att stärka upp våra restriktioner när vi startar igen. För oss vore det en fullständig katastrof om vi får in smitta eftersom det kan slå ut flera skiftlag. Vi gör allt vad vi kan för att klara av det, säger Stefan Carlsson, som påpekar vikten av att anställda äter under olika tider i personalmatsalen.

ANNONS

LÄS MER:Sia Glass får ny vd

ANNONS