Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Digitalisering är vägen framåt för många företag. Stuart McDougall kontorschef på Consid, Högskolan i Halmstad och företagsinkubatorn Highfive med projektledare Anna Petersson ska hjälpa dem på traven. Bild: Jari Välitalo, Privat, Consid/Pressbild
Digitalisering är vägen framåt för många företag. Stuart McDougall kontorschef på Consid, Högskolan i Halmstad och företagsinkubatorn Highfive med projektledare Anna Petersson ska hjälpa dem på traven. Bild: Jari Välitalo, Privat, Consid/Pressbild

Samarbete ska stärka entreprenörer digitalt

Highfive plus Consid plus Högskolan i Halmstad ska bli lika med tillväxtföretag som lyfter med hjälp av ökad digital kompetens.

Projektet som går under namnet Digiboard Lead har tagits fram för att stärka innovationskraften och öka den digitala mognaden hos bolag i regionen. Initiativtagare är den kommunägda företagsinkubatorn Highfive. Anna Petersson, innovations- och projektledare på Highfive, ser betydelsen av insatsen.

– Digital kompetens är oerhört viktigt för den framtida tillväxten och för att bolag ska vara fortsatt konkurrenskraftiga. Att koppla på specialister inom området för att gemensamt ta sig an de olika möjligheter och utmaningar som man ställs inför i dag har visat sig vara ett lyckat koncept för att påskynda många företags digitala omställning, menar Anna Petersson.

Expertis från näringslivet

IT-företaget Consid, som nyligen etablerade sig i Halmstad, ska stå för expertisen från näringslivet. Stöttningen ska möjliggöra att Hallands entreprenörer står sig starka i dagens och framtidens ack så viktiga digitala värld.

– Vi tittar på entreprenörernas affärsplan och kommer fram till vad vi behöver effektivisera digitalt. Just i dag finns det ett enormt behov av digital kunskap som kanske inte finns i de affärsmodellerna som skapades för fem till tio år sedan. Nu, i och med pandemin, tvingas många företag att ställa om, och de kunskaperna finns inte alltid ”in house”, säger Consids kontorschef Stuart McDougall.

Studenter får sätta innovativ tvist

Highfive har ett ständigt utbyte av Högskolan i Halmstad, Digiboard Lead inkluderat.

– Bland annat så sätter vi ihop en grupp med studenter som får ta sig an utmaningar som vi ser och så får de sätta sin innovativa tvist på det. Finns det forskare som kan hjälpa till så kopplar vi på det, berättar Anna Petersson.

Tio företag fick ta del av projektet i fjol och det första kvartalet anno 2021 beräknas fem bolag ingå i samarbetet som sträcker sig över två år.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här