Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Så har Gekås löst nya covid-19 restriktioner

Gekås har ingen reglering vid entrén om att kunderna ska gå in en och en och handla. Däremot är det från måndag och tillsvidare endast tillåtet att äta ensam i varuhusets restauranger, enligt gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten.

Det har varit bråda dagar för Gekås som tvingades till extrainsatta möten i helgen för att hantera de nya riktlinjer som kommit från Folkhälsomyndigheten om serveringar i köpcentrum och gallerior.

Sällskap får från måndagen inte längre äta tillsammans på matställen inne i varuhus, köpcentrum och gallerior.

– Det enda som är svårt i allt det här är att hinna med att göra anpassningarna i den här höga hastigheten. Restriktionerna kom ut i fredagskväll och skulle gälla från måndagen. Jag är säker på att vi inte har missat något, men jag kan förstå dem som tycker att det är svårt att hinna med, säger Patrik Levin, vd på Gekås.

Gekås har spritt ut stolar och bord ännu mera i sin stora restaurang för att säkerställa att avstånden är enligt gällande regler.

Med tidigare restriktioner, med fyra matgäster vid varje bord, tog Gekås in cirka 500 personer i restaurangen.

– Nu när kunderna ska äta en och en så är det omkring 200 personer som får plats samtidigt, säger Patrik Levin, utan att veta den exakta siffran.

För dem som har med sig mindre barn i restaurangen, eller närstående med ett funktionshinder, görs det undantag.

Gekås har även hunnit få upp nya skyltar i varuhuset om nya gällande restriktionerna.

Johan Carlson, myndighetschef för Folkhälsomyndigheten, har tidigare gått ut och sagt att; ”I butiker vistas man en och en och inte i grupp. Bara en person åt gången handlar. Vi ska inte ha grupper som går omkring i butikerna.”

Ansvaret för att detta följs ligger på butikerna, enligt myndighetschefen. Men på Gekås kontrolleras det inte hur stora sällskap som handlar tillsammans.

– Jag har inte förstått det som en klubbad restriktion, att vi exakt ska reglera hur folk rör sig, utan mer något som har diskuterats, säger Patrik Levin.

Så på Gekås går det bra att handla i grupp?

– Ja, vi har inte någon reglering i dörren att man ska gå in en och en. Men som alla andra uppmanar vi människor till att handla själva. Men än så länge finns det inget beslut från Gekås sida att vi ska sära på folk.

LÄS MER: Hallandsprofilernas husdjur: Boris Lennerhov

LÄS MER: Gekås i extramöten för att hantera nya restriktioner

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här