Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Miia Litmanen spår en ljus framtid för städföretaget.  Bild: Jerry Carlsson
Miia Litmanen spår en ljus framtid för städföretaget. Bild: Jerry Carlsson

Piga.nu investerar och nyanställer

Efter en kraftig dipp under inledningen av coronapandemin har städföretaget Piga.nu mer att göra än någonsin tidigare.
– Vi utökade precis vår personalstyrka med åtta medarbetare och gjorde nyligen vår största investering hittills i form av en helt ny städanläggning, säger delägaren Miia Litmanen.

Strax efter att Folhälsomyndigheten gick ut med sina första restriktioner i början av pandemin tappade företaget många privatkunder.

– Vi fick många avbokningar från kunder i riskgrupper som inte längre vågade släppa in oss i sina bostäder på grund av smittorisken. Vi blev mycket oroliga för att vi skulle tvingas börja permittera våra anställda, säger Miia Limanien som driver Piga.nu tillsammans med Helli Hyyppä.

Ägarna bestämde sig omgående för att vidta åtgärder som skulle förhindra spridning av viruset.

– Även om vi väldigt noggranna i vanliga fall så började vi se över skyddet för såväl våra kunder som anställda. Det resulterade i ett antal punkter som vi numera följer under varje städtillfälle.

"Fri från kemikalier"

Och kunderna har lockats tillbaka.

– Många företagskunder har börjat höra av sig och vi har lyckats kompensera för tappet som vi hade på privatsidan. Nu märker vi att intresset för våra tjänster bara ökar och vi har mer att göra än någonsin tidigare.

Nyligen investerade företaget även i en ny städanläggning, en så kallad Z-water generator, som omvandlar vanligt kranvatten till alkaliskt vatten genom filtrering och elektrolys.

– Fördelen med denna teknik är den är helt fri från kemikalier som kan ge skadliga sprayångor. Vi tar ytterligare ett steg mot en mer miljövänlig verksamhet, säger Miia Litmanen.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här