Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Padelbutik med extra allt öppnar på Brogatan

Det verkar inte finnas någon hejd på ”padelboomen”. Nu öppnar en trio elitspelare i Halmstad en padelbutik med extra allt, mitt i city.

Det är Julia Gustafsson, Eva Berg och Robert von Schéele som har gått samman och startat Sweden Padel Agency. Butiken på Brogatan kommer att vara hjärtat, men verksamheten kommer att ha många ben att stå på.

– Det är en butik och det kommer vara knutpunkten till det hela. Men vi kommer också att ha teorilektioner, videoanalys, tränarutbildningar och kurser. Och så kommer vi även att köra resor, när det blir läge för det, berättar Julia Gustafsson.

Julias rastlöshet var det som satte bollen i rullning, därefter har allt gått i raketfart.

– Jag sa lite löst till ”Robban” (von Scheele) att nu är jag trött på mitt jobb i Växjö, jag måste hitta på någonting. Sedan började vi spinna på det här. Robban hade ett frö redan men saknade partner i det, berättar Julia.

Inte samma grej på nätet

Eva Berg, som precis som Julia Gustafsson är spelare i Halmstad Padel Club där padelprofilen Robert von Scheele är tränare, lockades in som delägare nummer tre och på lördag, i lokalerna där det tidigare låg en mäklarbyrå, slår den nya satsningen upp portarna.

När HP hälsar på några dagar före premiären råder det febril verksamhet i lokalen. Alla leveranser har inte kommit än, men på väggarna hänger det skor, kläder och padelracketar. Men finns det verkligen behov av en padelbutik i Halmstad, allt går ju handla på nätet?

– Nej, det är inte samma grej, skrattar Julia Gustafsson som kommer att ha själva butiken som sitt ansvarsområde.

– Tanken är att kunderna ska köpa rätt rack. På nätet är det mycket svårare att köpa rätt rack. Vi vet ju, ska det vara runt, ska det vara diamant, hur hårt ska du ha, vi kan hjälpa till med hur tjockt grepp du ska ha, med mera, säger Eva Berg och påpekar att fel rack även kan ge skador.

Vill skapa en samlingsplats – efter coronan

Planen är som sagt att butiken inte enbart ska vara en butik.

– Vi vill göra det här till en samlingsplats. Efter coronan vill vi ha after work och after padel här, berättar Laholmsbon Eva Berg som precis som sina två kompanjoner även åker runt till hallar och håller i privatlektioner i popsporten.

Finns det liknande koncept på andra platser i Sverige?

– Det finns nog ingen som kör det här konceptet. Jag skulle säga att vi är först med detta, tror Eva Berg.

LÄS MER: Padelsyskonen om sporten: ”Vi fattade ingenting”

LÄS MER: Byggboom av padelbanor – Strandtorp står på tur

LÄS MER: Polisen söker ägare till padelbanor i Villshärad

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här