Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nya studion inryms i eventlokalen Prince i Hallbergska huset. Bild: Pressbild/Hotel Tylösand
Den nya studion inryms i eventlokalen Prince i Hallbergska huset. Bild: Pressbild/Hotel Tylösand

Ny studio ljuspunkt i mörkret för Hotel Tylösand

I november tappade Hotel Tylösand 60 procent av sin omsättning jämfört med samma månad förra året. Nu satsar hotellet på ett nytt grepp för att kunna locka till sig konferenser – Studio Tylösand.

November blev en svart månad för hotellet .

– Ärligt talat hade vi förhoppningar om att verksamheten skulle återhämta sig lite under inledningen av hösten. Så kom de nya restriktionerna och slog undan benen för oss igen. Vi har redan varit tvungna att permittera cirka 50 anställda och säga upp ytterligare 20 personer. Det har varit ett mycket tungt beslut eftersom vår personal är vår främsta tillgång, säger Elisabeth Haglund, vd för Hotel Tylösand.

Med anledning av pandemin har hotellet valt att göra om sitt traditionella julbord till julluncher och julmiddagar med sittande servering.

– Det är naturligtvis ytterligare ett hårt slag mot verksamheten. Julbordet är en extremt viktigt inkomstkälla för oss men vi måste förhålla oss till den verklighet som råder.

”Tänka i nya banor”

Hotellets 30 konferenslokaler har näst intill gapat tomma sedan pandemin började tidigt i våras.

– Vi lever i en tid när det är omöjligt att genomföra större fysiska möten. Därför kände vi att det var dags att börja tänka i nya banor för att kunna locka till oss konferenser, säger hon.

Till slut bestämde sig hotelledningen för att satsa på ett studiokoncept i eventlokalen Prince i Hallbergska huset.

– Vi inredde lokalen förra veckan och numera kan vi erbjuda en flexibel och säker miljö med ytor för allt ifrån panelsamtal till seminarium och föreläsningar på distans. Loungen är inredd med möbler som ger en talkshow-känsla och nyhetshörnan passar bra för diskussioner och debatter under ledning av en moderator.

”Möte på distans”

I lokalen finns även bland annat kameror, bildmixer, utrustning för streaming samt personal som sköter bild- och ljudteknik.

– Vi hoppas att företag och föreningar ska se Studio Tylösand som ett bra alternativ när man vill genomföra ett möte på distans.

Elisabeth Haglund tror dock inte att digitala möten kommer att kunna ersätta fysiska sammankomster på sikt.

– Även om jag tror att det kommer att finnas en högre förväntan på digital tillgänglighet även efter pandemin har jag svårt att tro att distansmöten kan ersätta det personliga mötet. Inget kan ersätta de krafter som människor kan ge varandra när de möts i verkligheten, säger hon.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här