Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Monthlycup, som drivs av Martin och Lisa Perby, vann folkets röst i entreprenörstävlingen Swedbank rivstart. Finalen ägde rum i Stockholm under onsdagen.  Bild: Privat
Monthlycup, som drivs av Martin och Lisa Perby, vann folkets röst i entreprenörstävlingen Swedbank rivstart. Finalen ägde rum i Stockholm under onsdagen. Bild: Privat

Monthlycup folkets favorit i entreprenörstävling

Monthlycup föll allmänheten på läppen. Halmstadföretaget lyckades kamma hem folkets röst i entreprenörstävlingen Swedbank rivstart.
– Det betyder så mycket, säger Lisa Perby, vd och grundare av Monthlycup.

Bland drygt 900 tävlande knep Monthlycup, som säljer menskoppar, en av fem finalplatser i Swedbank rivstart. Tävlingen anordnas för tredje gången och belönar företag som bidrar till en långsiktigt hållbar omställning.

Folkets favorit

Ett av prisen som stod på spel var folkets röst. Under finalen som ägde rum på onsdagen stod det klart att Halmstadföretaget fått flest av allmänhetens röster.

– När folket väljer vinner vi överlägset. Av drygt 3 000 röster fick vi runt 2 000, säger Lisa Perby.

När juryn fick säga sitt hamnade Monthlycup på en delad fjärdeplats. De båda priserna innebär att Halmstadföretaget gick hem med två prischeckar på totalt 400 000 kronor. Dessutom fick de ett affärsutvecklingspaket från Swedbank.

– Det ska bli riktigt spännande. Nu väntar tre månaders intensivt arbete för att få bolaget att växa och hitta nya vägar, säger Lisa Perby som har klart för sig hur vinsten ska förvaltas.

Bland annat ska den hjälpa företaget att ta fram nya produkter och att stärka sin marknadsföring.

Gick hem hos bankpersonalen

Utöver de officiella priserna utsågs en vinnare i en omröstning bland Swedbanks medarbetare. Även i det fallet gick segern till Monthlycup, berättar Lisa Perby som ännu inte riktigt hunnit smälta onsdagens framgångar när HP ringer.

– Jag har fortfarande lite svårt att förstå att allt det här har hänt. Tänk att vi hamnade på plats fyra av 912 företag. Vilken ära.

LÄS MER: Halmstadföretag till final bland 900 tävlande – kan vinna halv miljon

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här