Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Minnesfond för unga entreprenörer i Halmstad

Som en hyllning till entreprenören, tillika färje- och fartygsentusiasten Klas Brogren (bilden) bildades efter hans bortgång, 2013, en minnesfond med syfte att främja innovation och företagande i och runt Halmstad.

I ett reportage i Hallands Affärer, publicerat i mars 2011, skildrades Klas Brogrens yrkesbana och han beskrevs som ”Världskändis i sjöfartskretsar, men anonym i Halmstad”.

Hans genuina intresse för färjor och färjetrafik blev redan i tonåren en hobby som utvecklades till eget företagande, ShipPax Information i Halmstad. Fram till sin bortgång ledde han en verksamhet som sysselsatte åtta anställda med en omsättning på cirka 15 Mkr. Företaget arrangerar mässor och ger i olika publikationer ut världsomfattande information om färjetrafik och fartygsförsäljningar med mera. ShipPax drivs idag vidare av andra ägare.

Fonden är öppen för personer under 30 år med anknytning till Halmstad och vill stötta utveckling och möjligheter till unika affärsidéer. Varje år utdelas ett stipendium vid Halmstads Handelsförenings årsmöte på 10 000 kr. Årets utdelning sker den 27 maj.