Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Maxtak för besökare överskreds hos polisen

Besöket hos passexpeditionen fick Morgan Gripson, ordförande i Företagarna Halmstad, att reagera. I lokalen vistades fler personer än vad som angavs vara tillåtet.
– Butiker och krogar är jätteduktiga på att följa detta. Sen kommer man till polisen och så är det så här, säger han.

Det var vid 13-tiden i fredags som Morgan Gripson besökte polisstationen i Halmstad för att förnya sitt pass. Vid ingången satt en skylt som angav att max nio personer fick vistas i lokalen samtidigt med anledning av coronapandemin.

– Men det var 15-16 personer där inne, säger Morgan Gripson som även påtalade situationen för personalen på plats.

– Jag gick fram och sa ni måste ta tag i det här. Då sa hon ”jag kan inte göra något åt detta”.

Förvånad

Morgan Gripson, som är ordförande i föreningen Företagarna i Halmstad, förvånas över att corona-restriktionerna inte efterlevdes hos myndigheten.

– Det är jättemärkligt. Butiker och krogar är jätteduktiga på att följa detta. Sen kommer man till polisen och så är det så här.

– De var väl stressade men det tycker inte jag är någon ursäkt.

Svaret att personalen inte kunde göra något för att motverka situationen ställer sig Morgan Gripson frågande till.

–Det är klart att de kan. Hon hade bara kunnat säga ifrån att vi var för många där inne. Så är det i butiker och jag tror att alla accepterar det.

”Ska se till att det är rätt antal personer”

Gustav Rosén Zetterberg, tillförordnad chef i lokalpolisområde Halmstad, säger att det var olyckligt att för många personer befann sig i lokalen samtidigt. Han upplever dock inte att det är ett vanligt förekommande problem.

– Men det är något vi får ta på oss och titta på hur vi kan bli bättre på den delen. Det är en viktig fråga för oss, vi ska se till att det är rätt antal personer i vår vänthall, säger han.

Polischefen förklarar vidare att det finns en monitor som är synlig från utsidan för att besökare ska kunna följa turordningen med nummerlapparna utanför.

Den senaste tiden har trycket på att förnya pass ökat. Gustav Rosén Zetterberg tipsar den som har andra ärenden hos polisen om alternativa sätt att komma i kontakt med myndigheten än fysiska besök.

– Jag vill betona att man alltid är välkommen till vår polisstation men det finns också andra vägar. Dels har vi vårt telefonnummer 114 14 och dels vår hemsida polisen.se, säger han.

LÄS MER: Tillsynen av nya pandemilagen i gång

LÄS MER: Gekås om maxtak på 500: Högst märkligt

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här