Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Hellgren tror att Consid har möjlighet att växa i Halmstad.  Bild: Nathalie Beser
Peter Hellgren tror att Consid har möjlighet att växa i Halmstad. Bild: Nathalie Beser

Många arbetstillfällen skapas när it-jätte öppnar kontor i Halmstad

It- och kommunikationsföretaget Consid öppnar nytt kontor i Halmstad. Etableringen beräknas skapa ett 50-tal nya arbetstillfällen inom ett par år.

Consid, som nyligen utsågs till Gasellföretag av Dagens Industri för nionde året i rad, söker för tillfället efter en lokal med centralt läge i Halmstad.

– Vi har några olika alternativ. Det viktigaste för oss är att vi ligger centralt. Vårt kontor ska vara en naturlig mötesplats med närhet till allmänna kommunikationer, hotell och restauranger. Vi vill vara en del av folklivet, säger Peter Hellgren, företagets vd och grundare.

Consid startades 2 000 och finns i dag, med kontoret i Halmstad inräknat, på 24 platser i Sverige. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling.

– Det finns flera anledningar till att vi väljer att etablera oss i Halmstad. Det finns många intressanta uppdragsgivare och vi har sedan tidigare ett samarbete med Högskolan i Halmstad som vi tänker utveckla ännu mer i framtiden. Dessutom är det geografiska läget väldigt gynnsamt, säger Peter Hellgren.

Nu är företaget på jakt efter nya medarbetare som ska befolka kontoret i Halmstad.

– I det första skedet söker vi ett 30-tal individer som besitter kompetens inom exempelvis systemutveckling, projektledning, testning och kommunikation. Vi ska ha ett fullservicekontor i Halmstad och det innebär också att vi kommer att behöva anställa ytterligare cirka 20 personer inom en tvåårsperiod.

Consid har gynnats av coronapandemin.

– Efterfrågan på e-handelslösningar har ökat lavinartat. Covid-19 har utan tvekan skyndat på den tekniska utvecklingen. Jag tror också att effekterna av det tekniksprång som vi befinner oss mitt inne i kommer att få långtgående konsekvenser, säger Peter Hellgren.

Om allt går enligt planera kommer det nya kontoret i Halmstad att öppna vid årsskiftet.

Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande, ser fram emot etableringen.

– Den ligger helt i linje med vår nya näringslivsstrategi. Consid är ett företag som kommer att öka kunskapsintensiteten i kommunen inte minst med tanke på samarbetet med högskolan, säger han.

Jonas Bergman ser också positivt på att Consid söker lokaler i centrum.

– Den här typen av företag lockar till sig andra aktörer och det kommer att vara fler människor som rör sig i city under dagtid. Jag är övertygad om att det kommer att gynna handeln och krögarna.

Gasellföretag – för nionde året i rad

Consid har utsetts till Gasellföretag för nionde året i rad av Dagens Industri. Utmärkelsen ges till de snabbast växande företagen i Sverige. Consid omsatte 1030 miljoner kronor 2019, vilket är en ökning med knappt 25 procent jämfört med året innan. Bolaget har totalt över 1 000 anställda.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här