Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ljud och ljus ska göra city mer levande

När pandemin har satt evenemangskalendern på paus så har Halmstad City tryckt på play vad gäller arbetet med den offentliga miljön. Musik strömmar nu ur uppsatta högtalare och lampor i form av bollar har satts upp.

Som HP har berättat gjordes i höstas flera satsningar i Halmstad city och sedan i påskas ljuder det nu bakgrundsmusik på de främsta shoppinggatorna i centrum. Vissa har redan ifrågasatt tilltaget men Caroline Bengtsson, cityledare på företagarföreningen Halmstad City, försvarar satsningen.

– Det positiva överväger till 100 procent den här satsningen. Många reagerar på att det är musik, men man vänjer sig och jag hoppas att alla kommer att tycka att det är lika trevligt som vi tycker.

Vill skapa en mer levande atmosfär

Syftet med musiken är att bidra till en mer levande atmosfär. Projektet, som är bekostat av Fastighetsägarnas citygrupp och projektlett av Halmstad City, har funnits på idélistan under en längre tid och inspiration har hämtats från bland annat Helsingborg. Låtarna bestäms av Halmstad City.

– Vi har köpt en licensfri spellista för den offentliga miljön. Låtarna, en typ av bakgrundsmusik, byts var sjätte vecka. Vi har även ljudslingor som ger budskap, nu är det mest att man ska hålla avstånd men på sikt kommer vi använda den för att informera om evenemang, berättar Caroline Bengtsson.

Nya lampor – en trygghetsfaktor

Den senaste delen i satsningen på den offentliga miljön är lampor i form av bollar som har satts upp på Köpmansgatan. Sedan tidigare har ett flaggsystem samt belysning i tre olika färger hängts upp på Klammerdammsgatan.

– Dels vill vi jobba med offentliga miljön, det ska vara ett levande och trevligt inslag. Men det finns också en trygghetsfaktor i att vi får in mer belysning på vissa stråk.

LÄS MER: Cityledaren: ”Inte bra att centrum släcks ned 20.30”

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här