Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Laholms handel och auktioner tvingas stänga butiken

I tio år har de haft butik på Kristianstadsvägen men när hyreskontraktet går ut i februari nästa år kommer butiken att stängas och resterande del av verksamheten får flytta in i mindre lokaler.

– Det har varit vårt skötebarn så det är klart att det är med sorg i hjärtat vi måste stänga, säger AnnSofi Pålsson, som driver den tillsammans med sambon Dennis Lång.

Verksamheten består av tre ben i dagsläget, men kommer alltså att tappa butiksdelen. Istället kommer de att satsa på auktioner och nätbutiken.

Färre kunder - mindre försäljning

Bakgrunden är som för många andra företagare i coronapandemins spår, en kombination av minskat kundunderlag och höjd hyreskostnad.

– Vår hyresvärd sa till i god tid och förmedlade att han ville ha vad han räknade som marknadsmässig hyra, vilket betyder en höjning på 70 procent för oss, det fixar vi inte, säger Dennis Lång som sliter för att få verksamheten att fungera.

I april förra året fick dessutom AnnSofi covid-19. Efter det har hon inte kunnat jobba heltid.

– Jag är en av dem som fick alla möjliga biverkningar och problem i efterhand. Jag har problem med lungorna, hjärtat och njurarna, berättar AnnSofi.

– Att hon blev sjuk var den värsta mardrömmen både privat och för bolaget, säger Dennis.

Letar mindre lokal för lägre hyra

Samtidigt som han fick ta ett tyngre lass med företaget spenderade han mycket tid med att köra AnnSofi till sjukhuset, de var där ofta. Ännu idag är hon inte återställd, men gör så mycket hon orkar. Just nu letar paret efter en ny lokal till sina auktioner och sin internethandel.

– Vi har inte möjlighet att betala mer än det vi betalar här, så vi får se om vi behöver leta upp en något mindre lokal än det vi har här. Vi är öppna för förslag, säger Dennis och konstaterar att i och med att butiksdelen försvinner behöver de heller inte lika stor plats.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här