Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gekås planerar att bygga ett nytt boende med 54 lägenheter med hotellstandard  i nära anslutning till varuhusets entré, strax nordost om varuhuset, väster om kyrkan och församlingshemmet i Ullared. Bild: arkivfoto, Arkivfoto: Ola Folkesson
Gekås planerar att bygga ett nytt boende med 54 lägenheter med hotellstandard i nära anslutning till varuhusets entré, strax nordost om varuhuset, väster om kyrkan och församlingshemmet i Ullared. Bild: arkivfoto, Arkivfoto: Ola Folkesson

Lägenheter med hotellstandard ska byggas nära Gekås entré

Gekås vill bygga 54 lägenheter i två våningar med hotellstandard ett stenkast från varuhusets entré. Nästa år är det byggstart för det nya hotellet utmed väg 153.

Gekås fortsätter att växa i Ullared. De långt gångna planerna på ett hotell med sju våningar mellan det befintliga hotellet och busstorget i centrala Ullared är först ut. Byggstarten är planerad till nästa år.

Ytterligare ett boende för besökare i varuhuset planeras och detaljplanen ska nu ut på samråd. Det gäller 54 lägenheter i två våningar med hotellstandard. Anläggningen ska byggas i nära anslutning till varuhusets entré, strax nordost om varuhuset, väster om kyrkan och församlingshemmet i Ullared. Men hur stort kan Gekås bli?

– Vi ser en enorm tillväxt i Ullared och ett nytt boende är positivt för omsättningen. Vi är positiva till hotell och campingar som skapar arbetstillfällen som ger skatteintäkter för kommunen. Den nya anläggningen är ett bra förslag som ligger nära varuhuset. Det kanske är mastigt, men i grunden är vi positiva till Gekås, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsens arbetsutskott sa nyligen ett enigt ja till nästa steg för arbetet med detaljplanen som innebär att den ska ut på samråd.

2013 invigdes Gekås hotell med 115 rum i korsningen mellan Danska vägen och väg 153. Dessutom har Gekås även ett mindre motell i närheten av varuhuset. Gekås har även en stugby och campingplats för långväga gäster. På grund av coronapandemin är för tillfället cirka hälften av platserna i Gekås olika anläggningar belagda till 50 procent.

LÄS MER: Boris Lennerhov: Gekås förskonat från corona

LÄS MER: Kartongtjuvens udda knep på Gekås

LÄS MER: Bussbolag erbjuder gratis resor till Ullared

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här