Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kronans Apotek lämnar Halmstad city

Centrala Halmstad blir i veckan ett apotek fattigare. Det är kedjan Kronans Apotek som väljer att stänga butiken vid Stora torg.

På fredag stänger Kronans Apotek butiken i centrala Halmstad för sista gången. Tyvärr har kundunderlaget inte varit tillräckligt berättar Kronans Apoteks informationsdirektör Andreas Rosenlund.

– Det har sett ut så en tid tillbaka men så klart har också pandemin påverkat hela apoteksbranschen. Generellt ser vi att fler och fler säljer apoteksvaror på nätet, säger han.

Utöver konkurrensen från nätapotek har Kronans Apotek också behövt konkurrera med andra apotekskedjor i centrum. I Halmstad finns ytterligare två apotek knappt hundra meter bort.

– Vi stänger, öppnar och flyttar apotek kontinuerligt, det är en del av verksamheten. Vi måste anpassa oss efter där kunderna finns helt enkelt, säger Andreas Rosenlund.

Kronans Apotek kommer fortfarande att finnas kvar på Hallarna dit en del av personalen kommer flytta. Två anställda kommer dock att förlora jobbet när apoteket stängs på fredag.

LÄS MER: Nya butiker öppnar i city inför sommaren

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här