Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kinnareds Well har utsetts till årets företag av Södra Hestra sparbank. Från vänster: bankens ordförande Kjell Axelsson, Kinnareds Wells vd Peter Syrén med checken i händerna, Josefin Backsten, företagsrådgivare på banken, och Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank. Bild: Stefan Erlandsson
Kinnareds Well har utsetts till årets företag av Södra Hestra sparbank. Från vänster: bankens ordförande Kjell Axelsson, Kinnareds Wells vd Peter Syrén med checken i händerna, Josefin Backsten, företagsrådgivare på banken, och Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank. Bild: Stefan Erlandsson

Kinnareds Well har utsetts till årets företag av lokala banken

Kinnareds Well är årets företag i Hylte eftersom företaget har satsat på att växa i sin hembygd.
– Det är hedrande och jättepositivt. Det är alltid roligt att bli uppmärksammad och extra roligt när det sker lokalt, säger Peter Syrén, vd på Kinnareds Well.

Nyligen fick wellpappföretaget besök av Södra Hestra sparbanks representanter som delade ut utmärkelsen årets företag och överlämnade en check på 35 000 kronor.

– De har en bra produkt, duktiga ägare och företaget har hållbarhet som sitt signum. Vi tycker att det är roligt med ett företag som stannar och växer i bygden. Det är en fantastisk styrka, säger Monica Karlsson, vd på Södra Hestra sparbank.

Peter Syrén, vd på Kinnareds Well, blev glatt överraskad över utmärkelsen.

– Jag förväntar mig aldrig några priser, utan vi jobbar på och sliter varje dag. Ibland ser andra detta.

Peter Syrén, vd på Kinnareds Well. Bild: Stefan Erlandsson
Peter Syrén, vd på Kinnareds Well. Bild: Stefan Erlandsson

Fem år har gått sedan Peter Syrén och hans kompanjoner tog över Kinnareds Well. Coronapandemin har varken gynnat eller missgynnat wellpappföretaget.

– Vi har vuxit under de senaste fem åren. Pandemin har inneburit både plus och minus för omsättningen. Vissa delar påverkas negativt och vissa positivt. Jag tror att vi hade fortsatt växa, oavsett pandemin. Vår tillväxt är resultatet av en mer långsiktig strategi, säger Peter Syrén.

Marknadsledande i Skandinavien

Han tror dock att fler har fått upp ögonen för svenska tillverkare under pandemin.

– Pandemin har medfört stora problem för företag som jobbar med leverantörer långt borta, som i Kina eller andra delar av världen. Den osäkerheten gör nog att fler väljer att jobba med närliggande leverantörer.

Med sina knappt 20 anställda tillverkar företaget tre olika slags produkter: enkelwell som används för emballering, welldynor som fixerar föremål under transporter och kartongark som kan skydda gods som lastas på pallar.

– I vår kärnverksamhet är vi marknadsledande i Skandinavien på det vi gör. Vi exporterar jättemycket till Norge och Danmark och indirekt till Finland också. Specialsortiment säljer vi till övriga Europa också, berättar Peter Syrén.

Vad kommer ni använda prissumman till?

– Jag tänkte göra något för personalen, kanske en hälsoinsats eller något åt det hållet.

LÄS OCKSÅ:

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!