Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Philip Olsson gör sin röst hörd i globala sammanhang. Bild: Jari Välitalo
Philip Olsson gör sin röst hörd i globala sammanhang. Bild: Jari Välitalo

Han erövrar världen med sin portabla inspelningsstudio

När coronapandemin slog till trodde Philip Olsson att framgången skulle förbytas i ett rejält bakslag. I stället blev det precis tvärtom. Under årets första nio månader har Isovox redan dubblat sin omsättning jämfört med hela 2019. Nu lanserar företaget sin nya uppfinning – mikrofonen Isomic.

Det är bråda tider för Philip Olsson och hans tre anställda på Sjömansgatan, dit verksamheten flyttades från företagsinkubatorn High Five för ett och ett halvt år sedan.

Intresset för den portabla inspelningsstudion har exploderat sedan coronapandemin inleddes i mars.

– Precis som de flesta andra företagsledare var jag väldigt orolig när pandemin slog till. Jag förväntade mig ett riktigt dåligt år, säger Philip Olsson.

Släpper ny produkt

Det skulle dock snart visa sig att oron var obefogad.

– Isovox skulle visa sig vara ett perfekt alternativ för artister och skådespelare som jobbade hemifrån. Vi fick rekordmånga beställningar från olika håll i världen. Förra veckan beställde till exempel det amerikanska tv-bolaget CNN en inspelningsstudio av oss.

I slutet av oktober släpper företaget sin nya produkt – Isomic.

– Mikrofonen är specialanpassad för vår portabla inspelningsstudio. Både ljud- och exteriörmässigt går den hand i hand med akustiken och frekvensresponsen i Isovoxen. Det har tagit två år att utveckla mikrofonen som innehåller ett triangulärt membran som möjliggör ett frekvensområde mellan 7 hertz och 87 000 hertz.

Bolaget, som grundades 2016, omsatte cirka 4 miljoner under sitt första år. Förra året hamnade omsättningen på 7,8 miljoner och i år har Isovox redan omsatt 15 miljoner kronor.

– Den ökningen var naturligtvis oväntad, inte minst i dessa coronatider. Nu är planen att etablera paketet med Isovox och Isomic på marknaden. Vi sätter en standard för enkelt det ska vara att spela in ljudfiler av riktigt hög kvalitet.

Trångbott på Sjömansgatan

Isovox börjar bli trångbott på Sjömansgatan men Philip Olsson har inga planer på att lämna Halmstad.

Under våren 2021 kommer företaget att flytta in i nyrenoverade lokaler på Sannarp.

– Där får vi tillgång till betydligt större ytor och vi får möjlighet att bygga upp och vårda vårt varumärke på ett bättre sätt. Vi ser fram emot några riktigt spännande år, säger Philip Olsson.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här