Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Hamburgerrestaurang i centrum hotas av konkurs

Framtiden för hamburgerrestaurangen Mr Vinc’k och cocktailbaren Lounge kan vara hotad. Skatteverket har ansökt om att sätta bolaget bakom krogarna i konkurs.
Ägaren vittnar om ett tufft corona-år men menar att allt kommer lösa sig.

Skatteverket har lämnat in en ansökan om konkurs till Halmstads tingsrätt gällande bolaget Vinc. K Burger Family AB. Detta på grund av skulderna de har till staten – enligt ansökan 346 508 kronor.

I bolaget Vinc. K Burger Family AB ingår inte bara hamburgerrestaurangen Mr Vinc’k på Köpmansgatan i centrala Halmstad, utan också nyöppnade cocktailbaren Lounge, som huserar i restaurangens förra lokal på Klammerdammsgatan.

Båda ställena hotas därmed av Skatteverkets konkursansökan och man skriver att tillståndet att servera alkohol kan upphöra på grund av konkursen.

LÄS MER: De satsar på ny cocktailbar mitt under krisen

Ägaren: ”Det kommer vara löst snart”

Men enligt ägaren Salih Kabasi kommer en konkurs inte att bli aktuell. Han säger att saken inte kommer gå till tingsrätten.

– Vi har legat efter på grund av ett tufft år. Men jag har kontakt med Skatteverket och jag ska betala. Det kommer vara löst snart, säger Kabasi.

Salih Kabasi. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo
Salih Kabasi. Arkivbild. Bild: Jari Välitalo

Precis som för många andra i branschen var pandemin en tuff ekonomisk smäll.

– Självklart. Hela omsättningen blev nästan noll, samtidigt som vi är nystartade och fortfarande betalar av skulder. Vi har heller inte varslat någon personal eller ansökt om en enda krona från staten. Jag kämpar själv i stället för att fuska till mig pengar.

Men sedan den jobbiga våren har man enligt Kabasi lyckats komma på fötter igen.

– Vi hade en bra sommar som täckte upp och nu har vi full restaurang igen. Det ser jättebra ut och vi har gott rykte. Även Lounge rullar på bra.

Är du inte orolig?

– Absolut inte. Vi har pengar och vi kan täcka upp det, säger Salih Kabasi.

Hamburgerrestaurangen Mr Vinc’k öppnade sommaren 2015 och sommaren 2019 öppnade man även i lokalerna på Köpmansgatan. Cocktailbaren Lounge öppnade i restaurangens förra lokal på Klammerdammsgatan i maj i år.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här