Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Hamburgerrestaurang öppnar i centrala Halmstad

Hamburgerkedjan Shady Burgers tar sikte på Halmstad. Efter snabba framgångar i Sölvesborg och Lund öppnar man sin tredje restaurang på Köpmansgatan.

Restauranglokalen i hörnet av Köpmansgatan och Klammerdammsgatan har stått tom sedan Greek Grill gick i konkurs, men inte länge till. I september öppnar Shady Burgers sin nya restaurang.

– Det känns fantastiskt bra. Halmstad är en stad som låg högt upp på vår lista så vi är naturligtvis supernöjda att vi har hittat en bra lokal, säger Per Anders Fällman, vd för Shady Burgers.

Konceptet går ut på street food med hamburgare i fokus.

– Vi gör i princip allt själva. Vi maler köttet varje morgon och gör köttpuckar. Vi gör även såser och picklingar själva och brödet bakas av ett lokalt konditori efter vårt eget recept. Det är handgjord kvalitetsmat, säger Per Anders Fällman.

Arbetet med anställa personalen är redan i full gång. Totalt lär det bli omkring 15 arbetstillfällen med en blandning av heltids- och deltidstjänster.

Kedjan öppnade sin första restaurang i Sölvesborg så sent som i juni 2017. Därefter har utvecklingen gått fort och i mars öppnade man portarna till restaurangen i Lund.

– Det gick som tåget på alla sätt och vis. Vi får bra recensioner och folk gillar det, vi får många stamkunder snabbt.

I både Lund och Sölvesborg erbjuder man hemkörning av maten. Det är något som även blir aktuellt i Halmstad.

– Det är uppskattat, framför allt möjligheten att kunna beställa via appen eller vår hemsida. Sedan är det långt ifrån alla som vill ha maten hemkörd, men det är en smaksak och kostnadsfråga.