Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är länets största företag

Ringhals på Väröhalvön i Varbergs kommun är Nordens största kraftverk och producerar en femtedel av den el som förbrukas i Sverige. Efter den offentliga sektorn är Ringhals AB med statliga Vattenfall som huvudägare, fortfarande den största arbetsgivaren i Halland med 1 625 anställda (2014). Gekås i Ullared har också mer än tusen medarbetare. Av privatägda företag i Halmstad är det Martin & Servera vid Norra infarten som numera har flest anställda (625).

25 företag i Halland har en omsättning på mer än en halv miljard kronor. Störst har Netto Marknad Sverige AB, med huvudlager i Falkenberg, och Gekås i Ullared, som bägge har passerat Derome i listan.

Gekås är för övrigt det mest vinstgivande företaget med ett positivt resultat på mer än en kvarts miljard, eller 286 miljoner kronor. Resultatmässigt mycket framstående är också Varbergs Sparbank (178 miljoner kronor) och Falkenbergs Sparbank (123 miljoner kronor). Andra företag i Halland som uppvisar vinstsiffror på över 100 miljoner kronor är investeringsbolaget Tequity (Nicolas Hassbjer), Statkraft, Derome AB och AJ Postorder.