Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här är familjen som tar över Kvibilles matbutik

Mataffären i Kvibille byter både ägare och kedja. Ica-skyltarna har plockats ner och familjen Bertilsson driver nu verksamheten vidare i form av en Tempo-butik.
– Det är en dröm jag haft länge. Det känns extra kul att göra det här med hela familjen, säger handlaren Per-Ola Bertilsson.

Det har varit fullt upp för familjen Bertilsson från Halmstad den senaste tiden. Efter drygt en månad av totalrenovering är Tempo Kvibilles lokaler nu redo för öppning.

– Vi blåste ut i princip allting och har bland målat om, bytt ut kylar och frysar, satt in ny belysning, ny kassadisk och ny inredning, berättar handlaren Per-Ola Bertilsson som driver butiken med sin fru Monia och de vuxna barnen Johanna och Marcus.

”En dröm”

Per-Ola har lång erfarenhet från dagligvaruhandeln och har bland annat jobbat inom Ica och Axfood. Att driva en egen butik är dock något som han gör för första gången.

– Det är en dröm jag haft länge. Det känns extra kul att göra det här med hela familjen, säger han.

Dottern Johanna Bertilsson berättar att de andra familjemedlemmarna inte var sena att nappa på idén.

– Alla fyra jobbar med handel och är intresserade av det här så det föll sig ganska naturligt att alla skulle vara med, säger hon.

Ny kedja

Sedan ägarskiftet i slutet av mars har affären hållits stängd men på tisdagen öppnas dörrarna igen. I stället för den tidigare Ica-butiken är det nu alltså Axfoods kedja Tempo som har tagit plats i lokalerna.

– Ica var inte intresserade så då tog jag kontakt med Axfood och presenterade våra planer och vision, säger Per-Ola.

Invigningen äger rum vid lunchtiden på tisdagen. På grund av pandemin blir det inget stort firande, förklarar Monia Bertilsson.

– Det går ju inte att ha någon stor tillställning nu men vi har spelat in en digital bandklippning som vi kommer att lägga ut i våra sociala medier, säger hon.

Kvibillebor ska vara delaktiga

Till en början kommer Tempo Kvibille vara ombud för Postnord, Svenska spel och Apoteket. Inom kort ska även DHL och Schenker läggas till listan och ambitionen är att utöka med fler tjänster på sikt.

Enligt familjen Bertilsson har mataffären funnits i Kvibille i 50 år. Per-Ola tycker att det känns bra att kunna fortsätta erbjuda servicen på orten.

– Vi hoppas att Kvibilleborna kommer känna att de hittar de varor som de behöver. Vi vill att de ska vara delaktiga i butiken och komma med förslag om det är något de saknar.

LÄS MER: Nya Ica-reklamen som hämtad från Halmstad

LÄS MER: Kvibilleborna ställde upp för Ica-handlare

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här