Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förändringens tid är här. Eva Salander, Birgitta Persson och Anna-Lena Carlsson i Offensiva Laholm har i år kortare tid än vanligt att planera för nästa Guldkvällen-vecka. Bild: Henrik Williamsson
Förändringens tid är här. Eva Salander, Birgitta Persson och Anna-Lena Carlsson i Offensiva Laholm har i år kortare tid än vanligt att planera för nästa Guldkvällen-vecka. Bild: Henrik Williamsson

Guldkvällen går från höst till vår

Guldkvällen-vinnarna för år 2019 fick sina priser i mitten av oktober 2020. För långt mellan prestation och pris, tycker Offensiva Laholm som nu ändrar konceptet.

Det är mer än 15 år sedan näringslivsorganisationen Offensiva Laholm drog i gång sin företagargala Guldkvällen.

Prisgalan hålls vanligtvis på hösten. Varje gång har årsbeteckningen på diplomen liksom sett lite gammal ut. Som att priset kom ett år för sent.

– Vi har funderat i flera år på att göra om Guldkvällen. Nu när det ändå är ett så konstigt år har vi bestämt oss för att göra det, säger Offensiva Laholms ordförande Birgitta Persson.

– Tanken är att vi ska ha vår Guldvecka nu på våren i stället.

Guldkvällen lyckades med sin coronaanpassning

På grund av pandemin blev det flera stora ändringar förra gången. I stället för en live-gala satsade organisationen på internetsändningar.

LÄS MER: Guldkvällen stöps om till helt digitialt format

LÄS MER: HP direktsänder från Guldkvällen

Den påtvingade förändringen visade sig dock vara ett lyckokast. Sändningen ”Golden after work” och de filmade företagspresentationerna och prisutdelningarna fick cirka 50 000 visningar.

– Vi kom ut på ett helt annat sätt. Detta var verkligen ett vinnande koncept och det finns ingen anledning att ändra på det, säger Eva Salander.

– För första gången kände vi att vi verkligen nådde allmänheten. Det var mycket roligare för de nominerade att kunna dela det med alla, säger Anna-Lena Carlsson.

Dags att nominera pristagare redan nu

De företag som nomineras till 2020 års Guldkvällen-priser ska presenteras på en webbsänd After work 22 april. Även i år ska programmet ledas av Peter Bengtsson och Maggan Ek. Prisutdelningsveckan hålls 17-21 maj.

Redan nu, och februari ut, kan vem som helst ge förslag på nomineringar via Guldkvällens hemsida och Offensiva Laholms sociala medier.

Galakväll med skumpa, då? Ja, kanske senare.

– Ett tag trodde vi att vi kunde ha en fest i maj. Men vi inser ju alla att det inte går. Vi skjuter det på framtiden, kanske kan det bli på höstkanten, säger Birgitta Persson.

LÄS MER: Succé för Guldkvällens limousinturné ute hos vinnarna

LÄS MER: Oskar, 25, först ut att prisas av hyllningsteam i limousin

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här