Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gekås köper Hotell Ulla

Gekås håller på att bygga ett nytt jättehotell med 155 rum. Men det räcker inte. Nu köper Gekås Hotell Ulla som har varit till salu under en längre tid.

Gekås vd Boris Lennerhov skrev under kontraktet på måndagsförmiddagen och berättar att hotell Ulla innebär att Gekås nu kan erbjuda hotellrum till ett lägre pris.

– Många av våra gäster uppskattar hotellrum där rumspriset är några hundralappar lägre. Med Hotell Ulla har vi nu den möjligheten och standarden är ändå helt okej.

– Numera ser det här hotellet schyst ut, vilket det inte gjorde för fem år sedan.

Hotellet har 61 rum med totalt 220 bäddar, 23 av dem har hotellstandard och 38 drivs som vandrarhem.

Gekås började fundera på att köpa hotellet för två månader sedan. Mitt i pandemin.

– Vi la ett bud som vi höll fast vid och till slut kom vi överens.

Tidigare har det sagts att hotellet var till salu för 20 miljoner kronor. Vad det så mycket ni betalade?

– Det tyckte inte vi var intressant, utan la i stället ett bud som vi ansåg var okej. Vi är nöjda.

Hotell Ulla har haft en logga som liknar Gekås. Hur har ni upplevt det?

– Det var väl en tanke med det, att ha samma färger och typsnitt som oss så att det skulle förväxlas. Det har varit ett problem för oss.

– Kunder har trott att de har bokat rum på vårt hotell precis vid varuhuset. Sen har de kommit till Hotell Ulla som ligger 1,5 kilometer ifrån. Då har många känt sig lurade, säger Boris Lennerhov.

Hotell Ulla kommer inte att ha samma standard som Gekås hotell och det som nu håller på att byggas.

– Vår fastighetsavdelning blev positivt överraskad efter att de besiktat hotellet. Det blev även jag och Thomas Karlsson (ägaren till Gekås, red anm.) när vi besökte. Men sen finns det förstås ingen restaurang.

Efter köpet av det nya hotellet har Gekås drygt 2 000 bäddar och med det nya hotellet som nu byggs tillkommer det ytterligare 300 bäddar.

Gekås köper alltså ett hotell samtidigt som de håller på att bygga ett. Men just nu är det inte många som bor på hotell på grund av pandemin.

Nyligen köpte Gekås även Sko-Boo i ett läge där skobranschen har det tufft med en vikande försäljning. Hur hänger det här ihop?

– Men allting handlar om framtiden. Vi kommer alltid att behöva ha skor på fötterna och vi kommer vilja resa igen och då vill vi bo anständigt, säger Boris Lennerhov.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här