Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gekås jättevägg ska skilja kunder åt

Gekås rundar restriktionerna på max 500 besökare genom att bygga en stor vägg som ska skilja kunderna åt. På så sätt blir det två separata varuhus med egna ingångar och kassalinjer.
– 20 byggjobbare har arbetat med det här och vi ska vara klara natten mot lördagen, säger Gekås vd Patrik Levin.

Med två varuhus kan Gekås ta emot 500 personer per del och ändå säkerställa att varje besökare har minst 20 kvadratmeter att röra sig på, enligt Patrik Levin.

Han vill inte kalla väggen för Gekås drag för att kunna ta emot fler än de 500 personer, som är begränsningen i den nya pandemilagen som börjar gälla från och med lördag.

– Det här är vårt drag för att kunna hantera risken med otroligt kaos med kunder utanför varuhuset som inte kan komma in. Genom att göra såhär kan vi erbjuda 500 kunder i respektive varuhus.

– Vi måste lösa trängseln utanför som vi är mest bekymrad över. Det kan bli en större folksamling i en kö utanför än vad det blir inne i varuhusen. Nu hoppas vi kunna få in fler människor i två varuhus och på så sätt kan rotationen bli större.

Respektive varuhus får egen in- och utgång, separat kassalinje och enskilda ingångsköer.

– Vi har valt att kalla det för det blåa och gula varuhuset, säger Patrik Levin.

LÄS MER: Gekås Ullared: Undvik att komma hit i helgen

Hur ska ni säkerställa att människor inte handlar i grupp?

– Vi kommer ha vakter vid ingången som kollar att kunder går in en och en. Sen går vi runt i varuhusen och talar om att man inte kan handla tillsammans. Det åligger också oss. Vi skickar gärna en vädjan att kunder kommer hit och handlar ensamma, säger Patrik Levin.

Sedan pandemins utbrott har Gekås Ullared sett en kraftig minskning av antalet besökare i varuhuset.

– Vi förstår att vi måste förhålla oss till det som gäller. Väggen handlar inte om att ta in fler människor, utan vi vill kunna hantera trängseln utanför. Så för vår del handlar det om att kunna ge en bra shoppingupplevelse under rådande förutsättningar, säger Patrik Levin.

Gekås kommer även ha fler vakter på plats under lördagen för att kunna hantera trängsel och köer in till varuhuset.

– Vi har jobbat på högtryck för att kunna dela upp varuhuset till två stycken, säger Patrik Levin.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här