Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/1

Gekås ger miljonbonus till personalen efter rekordår

Gekås försäljningsresultat för 2019 ger medarbetarna en bonus på totalt 13 miljoner kronor. Den extra utbetalningen kom på fredagens januarilön.
– När Gekås går bra ska det också märkas för alla som gör jobbet, säger vd Boris Lennerhov.

Bonusen betalas ut till fast anställd personal och för visstidsanställda som jobbat mer än 800 timmar. Hur mycket pengar personalen får i bonus beror på försäljningsutvecklingen, inte hur stor vinsten blir.

Facket på Gekås nöjda med miljonbonus

Izabela Nanneson, ordförande i Handels fackklubb på Gekås, tycker förstås att den extra ersättningen till personalen är bra.

– Med tanke på att det här är extra pengar utöver lönen så är vi förstås nöjda. Men alla tycker att ens jobbinsats är värd hur mycket som helst och att bonusen ska vara så hög som möjligt. Men vi är tacksamma.

För hennes del som jobbat 1 462 timmar under 2019 blev det 9 900 kronor i bonus. Antalet timmar gånger 6,8 kronor.

Som mest har personalen fått 10 kronor per arbetad timma i bonus. Maxgränsen för bonusen är 12 kronor extra per arbetad timma.

När Gekås stängde böckerna för 2019 slutade det med en rekordförsäljning på 5,6 miljarder kronor. Det är en ökning med 4 procent, motsvarande 225 miljoner, jämfört med 2018.

Vinsten för 2019 redovisar Gekås inte förrän i slutet av mars då bokslutet är helt klart.

Boris Lennerhov utan bonus

Gekås försäljningsstart för 2020 visar på dagliga ökningar på 38 procent.

– I genomsnitt har vi en försäljningsökning på 15 procent jämfört med januari förra året. Håller det i sig hela månaden blir det en försäljning kring 210 miljoner kronor, säger vd Boris Lennerhov, som inte är inkluderad i bonusen.

– Jag har en rak lön utan bonus sen jag kom tillbaka och har en anständig lön. Jag har konstruerat bonussystemet och det vore inte bra om gjorde ett som innefattade mig själv. Det finns ett annat bonussystem för ledningspersoner och det bygger på fler parametrar.

Han tror att den milda vintern kan vara en förklaring till att försäljningen ökat i januari. Snöfria vägar gör det lite lättare att ta sig till Ullared.

– Men också att vi är tidiga med vårens nyheter och har helt rätt produkter i varuhuset, säger Boris Lennerhov.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här