Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gant stänger butiken i Halmstad

Gant stänger sin butik i Halmstad. Klädkedjan har sett över sitt bestånd och då får inte butiken på Brogatan förnyat förtroende – trots en kraftfull kundkrets.
– Jag tror att vi kommer bli saknade, säger butikschefen Alexandra Eriksson.

Hyreskontraktet för butiken på Brogatan i Halmstad löper ut vid årsskiftet. Någon förlängning blir det inte.

– Vi reviderar regelbundet vår Retailflotta för att säkerställa lönsamheten för bolaget. Gällande vår butik i Halmstad går hyreskontraktet ut till årsskiftet och vi väljer att inte förlänga det då vi under en längre period sett en negativ trend i trafiken till denna butik, vilket gör det svårt att hitta en fortsatt lönsam drift. Vi håller fortsatt en god rikstäckande handel genom våra övriga butiker, säger Jonas Carlström, vd för Gant i Sverige, i ett mejlsvar till Hallandsposten.

Tvingas sluta efter tio år

Alexandra Eriksson är butikschef i Halmstad, där ytterligare tre personer är anställda. Totalt har hon arbetat i butiken i tio år, men detta blir alltså det sista.

– Vi har skapat en ganska stor och kraftfull kundkrets som är återkommande och där har vi det tuffaste, det kommer vara snack från våra kunder och jag tror att vi kommer bli saknade, säger Alexandra Eriksson nedstämt.

Hur har du och övriga anställda mottagit beskedet?

– När vi fick informationen så var det både tårar men också kramar sinsemellan, för vi är väldigt tajta vi som jobbar i butiken. Vad händer med oss nu, vår lilla familj, var den spontana tanken. Nu börjar det ju spekuleras och då kommer kunder in och frågar om vi ska stänga. Det känns som att vi ska säga farväl till de trogna kunderna. Det är ju här vi träffas och det är lite sorgligt att inte ses igen.

Citydöden av orsakerna till att butiken stängs

Alexandra Eriksson tror att coronapandemin blev spiken i kistan, men att flera faktorer har spelat in.

– Både onlineshopping i kombination med corona, men trenden började med att butiker stängde redan före corona. Alla de faktorerna har påverkat oss, men stöten kom väl när corona kom.

Den så kallade citydöden i Halmstad är också en bov i dramat, tror butikschefen.

– Jag kan inte säga att vi går dåligt som vi gör, med tanke på våra trogna kunder. Det vi har tappat är spontankunderna som inte längre finns i city överlag.

– Man vet själv när man går här på lunchraster och liknande, man känner inte den här glädjen att vad fint det är. Man lägger fokus på att det är många butiker som är stängda i stället.

”Hoppet det sista som överger”

Trots beskedet tänker Alexandra och övriga anställda göra det bästa av den tid som är kvar. Och fortfarande finns ett hopp om att återuppstå någon gång framöver.

– Hoppet är det sista som överger. Det är många butiker som har stängt på grund av att det inte är någon trafik nu, men skulle det börja blomma upp igen någon gång i framtiden så kan man drömma om att vi kan öppna upp igen.

LÄS MER: Citybutik håller stängt på grund av corona

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här