Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Flera satsningar på stadskärnan i höst

I höst genomförs flera satsningar på Halmstads city. Bland annat ska stadskärnan få ny utsmyckning och en ljudanläggning.

City har bevittnat många butiker som flyttat eller lagt ned den senaste tiden. Samtidigt pågår arbete för att utveckla stadskärnan.

Aktörerna inom projektet Fastighetsägarnas citygrupp och företagarföreningen Halmstad City har nu beslutat om flera åtgärder som genomförs i höst.

Det handlar bland annat om att sätta upp en ljudanläggning i stans centralaste delar, exempelvis på Storgatan och Köpmansgatan.

– Det är både för musik och ljudkonst. Man kan tänka sig att man genomför ett event med ett tema och då kan den här anläggningen användas för att skapa en atmosfär, säger Per Arbin, ansvarig för näringspolitik på branschorganisationen Fastighetsägarna Halmstad.

”Insatser som vi kan göra relativt fort”

City ska också få ny utsmyckning. Cityledaren Caroline Bengtsson berättar att man kommer jobba med lokala konstnärer som får i uppdrag att skapa konst på husfasader.

Även vajrarna som julbelysningen hänger i vintertid ska piffas till.

– Vi känner att vi vill smycka dem så att de får lite färg och liv även under de andra säsongerna, säger hon och tillägger att arbetet påbörjas under Kulturmaraton som drar igång på måndag.

Cityledaren menar att det är viktigt att satsa på den offentliga miljön i stadskärnan.

– Detta är några insatser som vi kan göra relativt fort. Sen har vi många andra delar som är mer långsiktiga, men de här behövs också, säger hon.

Parterna har också beslutat att sälja ett antal citypresentkort för halva priset. Försäljningen startade under fredagen och det är först till kvarn som gäller.

Budget på över 600 000 kronor

Budgeten för åtgärderna ligger på över 600 000 kronor och pengarna står fastighetsägarna för.

Halmstadborna kan vänta sig fler nyheter framöver, enligt Per Arbin.

– Ambitionen är att det absolut inte ska stanna här. Det ska hända mer saker inom en förhoppningsvis inte allt för avlägsen framtid, säger han.

Fastighetsägarnas citygrupp bildades i slutet av 2018 med syftet att driva frågor som gynnar stadskärnan.

En annan satsning som gruppen klubbat är ett nytt grepp för lokaluthyrning och verksamhetsetablering som kommer att ske i samarbete med företaget Croisette och Halmstad City.

– Det blir en mer samordnad lokaluthyrning och det har vi aldrig haft tidigare i Halmstad. Det är jättespännande att fastighetsägarna vill göra det här, säger Caroline Bengtsson.

Fakta: Fastighetsägarnas citygrupp i Halmstad

Gruppen består i dagsläget av Fastighetsägarna Halmstad, HFAB, Mayfair Properties AB, Fastigheten Broktorp 4, Berlings Fastigheter AB, N M Olssons Skog & fastigheter AB, Wennerholms Fastigheter AB, Cityfastigheter i Halmstad AB, Muscle Fastigheter AB, Jansson Mark AB och JANA Fastigheter AB

LÄS MER: Åsa Sjö trotsar citydöden och återöppnar i ny kostym

LÄS MER: Bergman (M) om cityutvecklingen: “Var orolig redan före corona”

LÄS MER: Nu sänds radioprogrammet om Halmstad: ”Satsa på Stora torg”

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här