Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Flera nyheter i city: ”Känns som botten är nådd”

Marknad i ny regi. Butiker som flyttar och öppnar. Flera nyheter väntar centrala Halmstad.
– Det är jättekul att det rör på sig, säger cityledaren Caroline Bengtsson.

Den torghandel som tidigare drevs av föreningen Bondens egen marknad på Stora torg ska från och med nu skötas av Halmstads cityförening.

– Vi kommer göra det under samlingsnamnet Halländsk matkultur. Påsken blir startskottet och därefter kommer det att vara varannan lördag. Det ska bli kul att verkligen starta igång detta på riktigt, säger Caroline Bengtsson.

Både bekant och nytt

Vana besökare kommer både känna igen sig och upptäcka nytt, berättar hon.

– Vi har ställt frågan till alla som varit med tidigare och det är många som tackat ja. Vi har också fått hjälp av Hallands matgille att hitta andra producenter, säger cityledaren som menar att torghandel efterfrågas av både allmänheten och handlarna själva.

– Vi får in mycket feedback från invånare som säger att de saknar en torghandel och det kan vi hålla med om. Vi har ett väldigt stort torg som vi vill förvalta och få ännu mer levande.

– Våra citymedlemmar har också känt att det är en bra draghjälp eftersom det bidrar till ett bättre kundflöde i city.

Tänker långsiktigt

På grund av pandemin kommer marknaden inledningsvis vara i begränsad skala.

– Till en början kommer vi inte kunna ha så många producenter som vi vill eftersom vi måste ha mycket plats mellan tälten.

– Vi tycker att det ligger helt rätt i tiden att förvalta de halländska matförädlare som finns runtomkring oss och ge dem en säljarena. Vi tänker att Halländsk matkultur är ett långsiktigt projekt.

”Mer på gång”

Den närmaste tiden väntar ytterligare några nyheter i stadskärnan. I slutet av mars flyttar både Kappahl och skobutiken Rieker till nya lokaler på Storgatan. Knappt en månad senare öppnar en ny blomsterbutik på Köpmansgatan.

– Det är faktiskt mer på gång men det är inte undertecknat ännu, säger Caroline Bengtsson som gläds över utvecklingen efter den tuffa tid som stadskärnan gått igenom.

– Det är jättekul att det rör lite på sig och känns som att botten är nådd. Turister som kommer hit till sommaren kommer märka att det hänt lite jämfört med när de var här i fjol, säger hon.

LÄS MER: Blomsterbutik flyttar in i city

LÄS MER: Nya Soda-duon firar ett år som butiksägare

LÄS MER: Hatten är huvudsaken i nya city-butiken

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här