Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Näringslivsdagen anordnas igen i oktober efter flera års uppehåll. Bild: Josefine Ingvarsson
Näringslivsdagen anordnas igen i oktober efter flera års uppehåll. Bild: Josefine Ingvarsson

Företagarföreningar återupplivar Näringslivsdagen

Magdalena Forsberg och Carl Bennet är två av namnen som den återupplivade Näringslivsdagen gästas av i höst.

Det har gått tre år sedan Näringslivsdagen senast anordnades. Nu har fyra föreningar gjort slag i saken och valt att väcka den till liv igen.

– Det är något på gång här nu som inte har hänt på länge. För att genomföra detta har vi gått samman i föreningarna och vi är så glada att vi ska kunna genomföra detta, säger Made in Laholms ordförande Marianne Erlandsson som i det här projektet samarbetar med Offensiva Laholm, Attraktiva Laholm och Winnet i Laholm med samarbetspartners som stöttar upp ekonomiskt genom Laholms kommun och Laholms Sparbanks utvecklingsstiftelse.

För första gången på flera år kommer alltså en tidigare tradition att tas upp. Den senaste tiden med uppskjutna evenemang sedan ett drygt år tillbaka, har man nu inför hösten valt att redan nu gå ut med informationen kring evenemanget som ska genomföras 7 oktober.

Peter Severin Larsson, chef för näringslivsenheten i kommunen, menar att det är ett viktigt evenemang där kommunen också kommer att anmäla ett 30-tal chefer att delta.

– Det är intressanta frågeställningar både för den som driver bolag men också för våra chefer, säger han och berättar att kommunen också står för lokalen i form av aulan på Osbecksgymnasiet.

Inget digitalt evenemang

Den tänker de fylla med de knappa 400 platserna som finns i lokalen.

– Det kommer att bli ett sådant sug efter att hitta på saker under hösten när vi inte kommer ha den här pandemin. Det är förmodligen många som kommer att vilja ordna med aktiviteter och fester.

Den tredje föreläsaren är Olof Manner. Hans bakgrund är något mindre känd i allmänna kretsar, men han har bland annat jobbat som tidigare analyschef på Swedbank.

– Han är en sådan man som kan få en att skratta åt de torraste ämnena inom ekonomi som ingen människa som inte är specifikt intresserad egentligen förstår, Han är fenomenalt rolig att lyssna på, säger Peter Severin Larsson.

Även lokal anknytning

Förutom de tre stora dragnamnen kommer också tre lokala namn att tala. Det blir Jesper Malmqvist från Vallåsen, Felicia Garrelick från Vilgots Café och surdegsbageri och Liana Christensen från Klädkammar´n.

– Det ska bli jättekul att få höra dem tala. I år är temat det omöjliga är möjligt och alla de tre har på olika vis haft en sådan resa den senaste tiden, säger Marianne Erlandsson.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här