Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Få företag har sökt kommunens coronastöd – uppmanas ta chansen

Med några dagar till deadline har bara ett fåtal företag ansökt om hyresrabatt hos kommunen. Samtidigt har endast hälften av alla berörda visat intresse för att få tillbaka tillsynsavgifter. Nu går kommunen ut och påminner om coronastöden.

Under våren har coronadrabbade företag som hyr lokal av kommunen eller HFAB kunnat ansöka om rabatt på hyran för årets första tre månader.

Men intresset har varit svalt.

Sista ansökningsdag är på söndag och hittills har bara ett fåtal företag ansökt. Inte heller när det gäller föreningar har mer än någon enstaka hört av sig, meddelar Halmstads kommun i ett pressmeddelande.

Kommunen ser även att fler skulle kunna ansöka om återbetalning av avgifter för tillstånd och tillsyn enligt alkohollagen för hela 2020. Hittills har bara drygt hälften av cirka 160 företag som skulle kunna ta del av stödet visat intresse.

I det fallet har det inte satts någon deadline. Kommunen vill dock ha in ansökningarna så snart som möjligt då återbetalningarna kommer göras i maj och juni.

Båda hyresrabatten och möjligheten till återbetalda avgifter ingår i Halmstads kommuns stödåtgärder för företag. Efter det låga intresset har man nu gått ut med en påminnelse.

”När kommunen nu har skapat förutsättningar att få hyresreduktion eller pengar återbetalda, så vill vi så klart att så många som möjligt ska ta tillfället i akt och utnyttja dessa möjligheter. Vi har försökt att nå ut så brett som möjligt med information, men att antalet ansökningar inte är fler, är något vi måste analysera och se hur vi kan göra annorlunda framöver,” säger Niclas Simonsson, näringslivschef, i pressmeddelandet.

LÄS MER: Företag kan få hyreslättnader av kommunen

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här