Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Modehandeln har drabbats svårt under pandemin. Klädkedjan Dressmann är inget undantag. Men nu står det klart att de fem butikerna i Halland får leva vidare.  Bild: Hasse Holmberg
Modehandeln har drabbats svårt under pandemin. Klädkedjan Dressmann är inget undantag. Men nu står det klart att de fem butikerna i Halland får leva vidare. Bild: Hasse Holmberg

Dressmann räddas i Halland

Ingen av de tidigare hotade Dressmann-butikerna i Halland läggs ned.

Detaljhanden är som bekant hårt drabbad av coronpandemins följdverkningar och skor och kläder är värst ute. Klädförsäljningen minskade med 28, 6 procent i november jämför med förra året. Skor med 47, 4 procent.

Redan i juni stod det klart att 20 herrmodebutiker i Sverige under varumärket Dressmann hotades att stängas. Den stora kedjan med 189 butiker ägs av den norska familjeägda Varner-gruppen som kontrolleras av bröderna Petter, Marius och Joakim Varner.

LÄS MER: Norsk klädjätte svajar – klädkedjor hotas av stängning

All kommunikation med media sköts från koncernens huvudkontor i Billingstad utanför Oslo och helst via mejl till presschefen Julie Bragli Eckhardt. Ingen anställd i vare sig Halland eller övriga Sverige får uttala sig. Inte ens Dressmanns landschef, Morgan Olsson.

Vi har därför skickat ett tiotal frågor till Bragli Eckhardt, men fått mycket kortfattade svar. Klart står dock att alla de fem butiker som finns i Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad (två stycken) får leva kvar.

Vad gäller Kungsbacka, Varberg och Halmstad beror detta på butikernas lönsamhet. Det anges dock inte som skäl vad gäller Falkenbergsbutiken. Vad tidningen erfar riskerade den att stängas.

”Vi valde att vara kvar där och förlänga avtalet med fastighetsägaren”, svarar Julie Bragli Eckhardt.

Vilka butiker i Sverige kommer ni att stänga/har redan stängt? – och varför?

”Vi gör löpande värderingar av våra butikers lönsamhet och har dialoger med fastighetsägare”, blir det kryptiska svaret.

Hur mycket företaget tappat i försäljningen under pandemin vill presschefen inte heller kommentera. Inte heller hur det går för koncernens övriga klädbutiker. I Halland finns både Carlings, Cubus och Bik Bok.

Vad händer med dem?

”Ingen kommentar”

Hur ska ni gå vidare och överleva på lång sikt?

”Vi satser på en kombination av fysisk butik och näthandel”, svarar hon.

Som HP tidigare berättat stängdes Bik Bok-butiken i centrala Halmstad under hösten. Kedjans butik på Hallarna finns dock kvar.

"Självklart är det tråkigt att behöva stänga en butik efter så lång tid, den upplevelsen delar vi med våra medarbetare, men Bik Bok kommer finnas kvar som kedja i Halmstad,” kommenterade Julie Bragli Eckhardt då.

LÄS MER: Bik Bok stänger butiken i city

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!