Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stina Stjernkvist/TT
Bild: Stina Stjernkvist/TT

Digital jobbmässa ska locka Osbeckselever

Den 4 mars blir det digital jobbmässa i Båstad.
– Vi vet att många utställande företag är intresserade av att rekrytera elever som går på Osbecksgymnasiet i Laholm, säger Erik Jansson, projektledare på arbetsmarknadsenheten i Båstad.

Förra året arrangerades en fysisk rekryteringsmässa på biblioteket i Båstad.

– Inför mässan ställde vi frågan till de utställande företagen om de hade särskilt intresse av att rekrytera arbetskraft från något speciellt gymnasium och i det sammanhanget nämndes bland annat Osbecksgymnasiet. Vi tog därför kontakt med studie- och yrkesvägledaren på Osbeck för att marknadsföra vår mässa och det gav bra gensvar, säger Erik Jansson.

På grund av coronapandemin blir årets jobbmässa digital.

– Ett femtiotal företag från Båstad, Höganäs och Ängelholm kommer att medverka med varsin monter. Besökarna kommer att få möjlighet att söka jobb och ställa frågor till representanter från företagen i deras chatt. Vi kommer även att ha olika webbinarier som ger tips om hur man bäst tar sig in på arbetsmarknaden.

Besökaren behöver bara ha tillgång till dator, läsplatta eller smartphone med uppkoppling.

– I år finns arbetsgivarna i Båstad, Höganäs och Ängelholm men förhoppningsvis ska vi även kunna få med Laholms kommun på mässan nästa år. Arbetsmarknadsenheten på Båstads kommun har nämligen under de senaste åren fördjupat sitt samarbete med motsvarigheten på Laholms kommun. Tyvärr har coronapandemin tillfälligt satt stopp för våra fördjupade dialoger men vi hoppas kunna återuppta samarbetet efter pandemin, säger Erik Jansson.

Fler lokala näringslivsnyheter hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här